milfoy icinde sekerli tarcinli elma

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Cankiiz5o tarafından 24 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  1. Cankiiz5o

    Cankiiz5o Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.526
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hollandada caylarin kahvelerin yaninda bolca yenen basit bir tarif



    milfoy hamuru( istege bagli)
    elma
    seker
    tarcin

    milfoy hamurunu buzluktan cikarip hamur kivamina gelmesini bekliyoruz
    bu arada elmalari soyup kup kup doguruyorurz ve kabin icine aliyoz( 1 milfoye yarim elma dusunun ben 10 milfoye 5 elma kullaniyorum
    damak tadina bagli toz seker katiyorz( ben cok sekerli sevdigim icin 3-4 yemek kasigi atiyorum)
    yine damak tadina bagli tarcinliyoruz ve karisimi karistiriyoruz ( kahve rengimsi bi renk olucak)
    hamur kivamina gelen hamurlarin icine karisimi aliyoruz ve ucgen sekilde kapatiyoruz
    hamurlarin kenarini catal ile kapatiyorum acilmasinlar diye
    milfoylerin ustune su suruyorum ve toz seker serpiyorum
    180 derece isinmis olan firinin icine alip pisiriyosunuz
    225 derecede 20 ile 25 dk arasi pismesi lazim hamurlarin uzeri altin rengi kahve arasi olana kadar
    pisince servis edip cay kahvenin yaninda afiyetle yiyosunuz aman dillere dikkat yakiyor cunku :)
     
  2. 24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  3. Cankiiz5o

    Cankiiz5o Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.526
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bak bak tarifte ekliyoruz demek:1rolleyes:
    e baya guzel bi tariten baslamisin ,bende cok severim bunu ,burdada var boyl bisey ,tabi kendi yaptigimiz daha iyi
    ellerine saglik canim devamini bekliyoruz:ecrin_bebek:
     
  6. 24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    milföy harika bir lezzet ve vazgecilmezimdir
    gecende birebir ayni olmasada farklisini bende yaptim
    bunuda denicem insallah
    tskler paylasimin icin canim
     
  8. 24 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  9. Cankiiz5o

    Cankiiz5o Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.526
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    napiyim kizz boyle bak bak olmuyo kaydirigubbakcemile3 bende bildiklerimi paylasiyim baari dimi.. ben hep kendim yapiyom evde.. hazir aldigimda ici boyle civik civik oluyo.. devami gelecek sositososito



    denemeni tafsiye ederim :) herzaman yaptigim biseydirr seninde hosuna gidecek
     
  10. 25 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    nefis görünüyor canimcokacimcoook
    milföyden yapilan herseyi cok severimyerimseniben
    heleki bu tür tatlilarda elma vazgecilmezimyerimseniben
    ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktan
     
  12. 1 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Cankiiz5o
  13. MissBiricik

    MissBiricik Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2009
    Mesajlar:
    6.242
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    oy oyy cankızda tarif eklermişkaydirigubbakcemile3
    güzel görünüyo canım eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık
    yemeye geliyorumcokacimcoook