Milföy Manti (Resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

    20 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaslar yillardir yaptigim bir yemektir.Harika oluyor.Hem cok basit hemde o kadar lezzetliki.Bu tarifi kacirmayin derim.Bir zamanlar bunu baska bir sitede vermistim,yapanlar bayilmisti.
    Hatta bu manti toplarini yapip soslamadan öyle sade olarak cayin yaninda bile yiyebilirsiniz.
    Ama lütfen bunu haslama mantiyla karistirmayin,kiyaslamayin.Bu farkli bir yemektir.Sadece üzerinde sarmisakli yogurt ve yag oldugu icin manti cesitlerine giriyor.
    [​IMG]



    Milföy yapraklari
    Kiyma
    Sogan
    Maydanoz
    Karabiber,tuz
    Yogurt,sarmisak
    Tereyagi,salca veya kirmizi tozbiber

    Her kare milföyü acmadan 9 esit parca olacak sekilde,kare seklinde kesin.
    Kiyma,rendelenmis sogan,kiyilmis maydanoz,karabiber ve tuzu karistirip bu kesilmis parcalara koyun istediginiz sekilde kapatip firina verin.
    Bir taraftan sarmisakli yogurt hazirlayin.
    Ondan sonrada tereyaginda salca kavurun.Su ekleyerek cok az acin.
    Yada tereyaginda sadece kirmizi toz biber kavurun.
    Firindan cikip biraz ilinmis mantilari tabaklara servis edip üzerine sarmisakli yogurt ve tereyagli sostan dökün.
     
    Son düzenleme: 7 Eylül 2009
  2. 20 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2009
  4. 20 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.397
    Ödül Puanları:
    563
    amanınnn.muhteşem bir şeye benziyor.... rejim bitsin,yapacağım. eline sağlık..........
     
  6. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay süpermis ya mantiyi yeni yeni sevmeye basladim zaten ama elim yatkin olmadigi icin yapamam tabii kendi basima ama hem daha pratik hemde bi okadar lezziz göründü gözüme ya milföyüde cok severim zaten

    harikasin tatlim ya en kisa zamanda denicem insallah
    ellerine emegine saglika.s.:nazar:
     
  8. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Çok pratik ve lezzetli sanırsam.....Tam benlik...
    Eline sağlık Tatlış
     
  10. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. EU3

    EU3 Guest

    ellerınesaĞlıkk Çoklezzetlı gÖrunuyor...
     
  12. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. adaylaarda

    adaylaarda iyi düşün:iyi olsun :)) Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.584
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel görünüyor
    kesinlikle yapacağım
    ellerine sağlık
     
  14. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    kıyma pişirilmiyor degilmi ne kadar fırında durması gerek
     
  16. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. life_city

    life_city 22.11.2009 evlendik :) Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.182
    Beğenildi:
    132
    Ödül Puanları:
    153
    ben yaptım mükemmel olduu:)
     
  18. 27 Mart 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. adaylaarda

    adaylaarda iyi düşün:iyi olsun :)) Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.584
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    dün akşam yaptım
    harika oldu
    kesinlikle misafir menülerine layık bir yemek
    ellerine sağlık