Milföylü açma börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve kxixsmetsiz kedi tarafından 24 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  1. kxixsmetsiz kedi

    kxixsmetsiz kedi 15senedirseviyorum seniii Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.872
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    yağladığınız tepsiye ilk suyfkayı serin ve hazırladığınız sütlü harçtan üzerine bolca sürün.ardından ikinci yufkayı ortadan 2ye bölüp tepsiye serin.sütlü harçla ıslatıp hazırladığınız ıspanaklı içi yayın.diğer yarım yufkayıda aynı şekilde ıslatın ve kalan ıspnaklı içi yufkanın üstüne yayın.son yufkayıda koyup kalan sütlü harcı üstüne dökün.bu şekilde bir akşam(eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat)beklesin.sütü iyice çekmesi için....
    pişiriceğiniz zaman milföy hamurlarını dama taşı gibi yanyana dizin.dizdiğiniz milföyleri birleştikleri yerlerden kesin.(yani kare kare bölmüş olacağız)bu kareleride köşelerinden ikiye bölün.(üçgen olacak şekilde)güzelce pişirin
    emin olun piştikten sonra (ve yerken)herkes açma börek zannedeecek.......
     
    Son düzenleme: 24 Haziran 2008
  2. 24 Haziran 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  3. roShum

    roShum aay bi hoşuum;) Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.822
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    :valla şekerim ben bu böreği pırasalıda yaptım süper oluyo teşekkür ederim tatlım:sm_cool:
     
  4. 26 Haziran 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  5. yagmur25

    yagmur25 KAAN & KEREM Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.197
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Ben tarifi pek anlayamadım kafammı durdu nedir milföyleri hazırladığımız yufkanın üstüne dizip sonramı keseceğiz?
     
  6. 27 Haziran 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  7. kxixsmetsiz kedi

    kxixsmetsiz kedi 15senedirseviyorum seniii Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.872
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evet canım aynen öyle.önce
    sanki servis yapacakmış gibi kare kare milyöflerin birlieştiği yerden sonrada ortadan üçgen olacak şeklide tekrar keseceksin
    ________________________
    __I__I__I__I__I__I__I__I__I
    __I__I__I__I__I__I__I__I__I
    __I__I__I__I__I__I__I__I__I
    tepsideki milföylerin görüntsü böyle olacak.daha sonra bu kareleride ortadan üçgen olacak şekilde keseceksin.denemeni tavsiye ederim.yerken açma börekten ayıramazsın
     
  8. 3 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  9. sari_sari

    sari_sari Guest

    peynirliside olur bu böreğin değilmi? güzel oluyomu yapmayı düşünüyorumda
     
  10. 4 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  11. kxixsmetsiz kedi

    kxixsmetsiz kedi 15senedirseviyorum seniii Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.872
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    her çeşit içle yapılabilir.dene pişman olmayacaksınyerimseniben
     
  12. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  13. eceda2003

    eceda2003 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.728
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    Bende anlamadım bu tarifi birincisi ilk yufkayı serdik tepsiden sarkan bölümleri ne olucak.
    İkincisi 3.yufkadamı parçalanmadan bütün olarak serilecek
    Üçüncüsü milföyün üzerine yumurta sürülmeyecek mi?Kuru kurumu fırına verilecek.
     
  14. 3 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  15. eceda2003

    eceda2003 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.728
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    Ben yaptım gerçekten güzel oldu.Milföyleri merdaneyle biraz inceltin.Üzerine yumurta sarısı sürdüm.Yumuşacık ve lezzetliydi.
     
  16. 15 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  17. kxixsmetsiz kedi

    kxixsmetsiz kedi 15senedirseviyorum seniii Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2006
    Mesajlar:
    3.872
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evet canım 1.si ilk yufkanın kenarlarını sarkıtmadan buruşturarak tepsiye yay.
    2.si 3 .yufkada parçalamadan buruşturarak üstüne yay
    3.sü milföylerin üstüne yumurta sürülmeyecek açma börek havası olması için.......
    zaten demişssin gerçekten çok harika oluyor kaydirigubbakcemile5
    eline sağlık...........
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kxixsmetsiz kedi
  19. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi belirtmek için lütfen teşekkür butonunu Kullanınız