Milföylü yufka böreği /yagmury üyemizin alıntısı-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]
    Kızlar akşam Oktay Usta'nın yaptığı bu böreği denedim çok güzel oldu özellikle sıcakken yemek lazım
    Altı ve üstü çıtır çıtır içi yumuşacık mutlaka deneyin.Yufkanız biraz bayatlamışsa elinizde parçalanıyorsa bu börekte kullanabilirisinz



    1 paket milföy hamuru (8 yaprak)
    2 Adet hazır yufka
    1 şişe soda
    yarım su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    İçi için
    Oktay usta ıspanaklı iç yapmıştı be peyni ve maydanoz kullandım

    İlk olarak 4 yaprak milföyü yağlanmış tepsiye elimle genişleterek yaydım üzerine elimle küçük küçük kopardığım 1 yufkayı gelişi güzel koydum.Peynirli harcımı snra tekrar 1 yufka parçalayarak koydum. 4 yaprak milföy hamurunu oklavayla biraz açarak tepsinin üstünü kapladım. Sonra dilimledim. Sodayı, yumurta beyazını, sütü ve sıyıyağı karıştırıp böreğe döktüm. Fırın ısınıncaya kadar beklettim iyice içine çeksin diye.Sonra yumurta sarısını sürüp fırına verdim. Çok güzel kızardı ve kabardı. Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  2. 9 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. tijeen

    tijeen www.tijeence.blogspot.com Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.959
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    tarif süperrr tşkler ,ellerinize sağlık
     
  4. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. nermincik

    nermincik Guest

    oktay ustanında vardı bu börekten ama bir sorun en alt hamur kalıyo gibi...alt taraftakini iyice açmak lazım