Minik Alman Pastaları

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1kg un
    125gr margarin (yumuşak)
    1 su bardağı süt
    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım su bardağı ılık su
    Kakaolu krema
    1lt süt
    1/2lt. su
    1 su bardağı un
    500gr toz şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    125gr margarin
    2 yumurta

    Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
    Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
    Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
    200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
    Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
    not: artan hamur parçalarıyla açma veya paskalya yapabilirsiniz.
    Kreması:Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun