Misafir Poaas(resimli)

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve selected_79 tarafından 23 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  1. selected_79

    selected_79 Allahım sana çok şükür Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.065
    Beğenildi:
    115
    Ödül Puanları:
    153
    çok kolay... bence bi defa deneyin.. vazgeçemeyceksiniz.. püfür püfür oluyor.. gayette bereketli 2 tepsi çıkıyo.. misafirede, sizede bol bol yeter...

    yoğurma kabına elediğiniz unun ortasını havuz haline getirip önce mayayı koyun. sonra biraz sitle eritip kalan malzemelerin hepsini ilave ederek yoğurun. hamurun kıvamı normal bi hamur olsun.. ne çok sert nede çok yumuşak olsun... mayalanması için üzerini örtüp 45dk veya 1saat bekletin

    2.5 s.bardağı süt
    1kapsül yaşmaya(2pkt kuru mayada kullanabilirsiniz)
    yarım s.bardağı toz şeker
    2yemek kaşığı tuz(normal dolu olcak)
    1s.bardağı sıvı yağ
    2yumurta(1nin sarısı üstüne sürülcek)
    aldığıkadar un
    süslemek için çörek otu, susam

    şekil verip bi süre tepside de kabarması için bekletin.. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyin.. üzeri kızarana dek pişirin..
    fırından çıkardığınız gibi bi çatal yardımı ile üzerine margarin sürün.. ahfiyet olsun..
    isterseniz içine peynirli maydonoz da koyabilirsiniz.. ben sadesini yaptım..
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Temmuz 2009
  2. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  3. selected_79

    selected_79 Allahım sana çok şükür Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.065
    Beğenildi:
    115
    Ödül Puanları:
    153
  4. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  5. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel görünüyorlarr ellerine sağlıkkk
     
  6. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  7. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyo ellerine sağlık,yarım su bardagı toz şeker çok değilmi kuşum?
     
  8. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  9. QmraL

    QmraL Rütbede ne demek? hmm :) Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Uf.. Aciktim simdi.. Canim cektii yaa :KK43:
     
  10. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  11. selected_79

    selected_79 Allahım sana çok şükür Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.065
    Beğenildi:
    115
    Ödül Puanları:
    153
    beğenmenize sevindim..opuyorumnanaktanbende bu tarifi çok sevdiğim bi arkadımdan aldım. o gün bugün sürekli yaparım..

    hayır fıstığım tam geliyo.. ilk yaptığımda bende tereddüte düşmüştüm ama tadınca anlıycaksın.. 2 yemek kaşığı tuz dengeliyo herhalde.

    bence denemeye değer bi dene pastaneki açmaları aratmaz..
     
  12. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  13. tatlxixrxuxya

    tatlxixrxuxya NEFESİMSİN Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    8.107
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    mayalamayı nasıl yapıyoruz?sütü ılıtıp içine mi atıyoruz..?mayalı tarifler konusunda zayıfım açıklayabilir misin?
     
  14. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  15. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    uf ya tarifi aldım en kısa zamanda yapacağım.Bende buna benzer açma yapardım ama biraz seninkininn malzemesi farklı.Birde bu malzemeyle deniyeyim. Çünkü şekli gel beni ye diyo.
    Şunu anlamadım fırından çıkarınca neden yağ sürüyorsun. Ben fazla yağlı şeylere gıcığımda. Kalori açısından.
    Emeğine sağlık.
     
  16. 23 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  17. everest

    everest YILLAR GEÇİYORRR.. Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    631
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    oooofffff yapmayın böyle şeyler yaaaaaaa Allahım yeyip yeyip kilo almamak istiyorum ellerine sağlık canım
     
  18. 24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : selected_79
  19. selected_79

    selected_79 Allahım sana çok şükür Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2008
    Mesajlar:
    6.065
    Beğenildi:
    115
    Ödül Puanları:
    153
    hepinize çok teşekkürler.opuyorumnanaktan beğenmenize gerçekten sevindim. bu benim burda paylaştığım ilk tarif..

    keçi kız yağ sürmemin nedeni üzeri hem daha yumuşak hemde daha parlak olsun diye.. ozaman tam pastane poğaçası havası oluyo tadında..
    sonradan pişman oldum.. keşke birini bölüp buraya koysaydım diye.. kabarması hakketten güzel..

    tatlırüya senin dediğin gibi bi kasede mayayı sütle çatalla çırparak eritipte koyanlarda var.. ama ben işin kolayına kaçıyorum.. yoğurma kabına biraz un koyuyorum ortasını elimle havuz açıyorum. mayayı içine koyuyorum. biraz süt döküp parmak uçlarımla mayayı eritiyorum... sonra diğer malzemelri ekleyip yoğuruyorum..

    ben önceden mayalı hamurlardan beceremem diye korkuyodum.. inan bana bi defa denesen devamı gelir..