misgibiii simittt isteyenn :)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve nilim tarafından 29 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  1. nilim

    nilim Popüler Üye Editor

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.854
    Beğenildi:
    107
    Ödül Puanları:
    153
    yurtdisinda yasayanlar simit ozlemini cok iyi bilir ahh olsada yesek
    dedigimiz zamanlar olmustur nezamandir yiyememistim soyle bir
    arastirdim nasil yapilir diye denedim guzel olduu sizlerle paylasmak
    istedim afiyet olsun



    500 gr un (simitlik
    un,protein miktari 12 olan
    un olabilir yada tip 550 olan
    un)
    yarim yemek kasigi kuru
    maya(yada 10 gr yas maya)
    1 tatli kasigi tuz
    1 cay kasigi seker
    1 su bardagi pekmez
    1 su bardagi su
    koyu renkli susam

    maya ve seker ayri bir kaba alinir ilik su eklenerek biraz kabarmasi
    beklenir. unu derin bir kaba alip ortasi havuz biciminde acilir etrafina tuz
    serpilir ve maya ortasina dokulur ilik suyla yogurmaya baslanir cok sert
    olmayan bir hamur elde edene kadar su eklenir ve istenilen kivama
    gelince 20 dk yogurulur daha sonra 1 saat mayalanmaya birakilir.
    mayalananan hamur sekiz parcaya bolunur, 1 parca alinarak 2 ye
    bolunur tezgahin ustunde uzun serit halinde yuvarlanir ve burgu olarak
    birbirine sarilir uclari birlestirilir tum hamur biten e kadar bu islem
    uygulanir, tepsiye bolca susam dokulur diger yanda 1 su bardagi
    pekmezle 1 su bardagi su karistirilir simitler pekmezli suya atilip 2 dk
    beklenir arkasi onu bulanacak sekilde daha sonra suyu suzdurulup bolca
    susama bulanir ve yagli kagit serdigimiz tepsiye dizilir. firin 230
    derecede isitilir pevaneli firin kullanmiyorsaniz firinin altina koseye suya
    dayanikli kap icine su koyun simitlerimiz firina atilip bi guzel pisirilir tam
    saate bakmadim ama 20 dkda pisti sanirim kontrol ederek pisirin cok
    yanmasin.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  3. pinkaya87

    pinkaya87 varlığın öyle bi sevinçki Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
     
  4. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  5. su.ay

    su.ay bana Allah yeter Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.705
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    ooo simite bayılrım bende denesem hatt şimdi yapsam görünce canım çekti. ellerine sağlık
     
  6. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  7. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende yurt disindayim yazdigin gibi simitleri özluyom türkiyenin ben buarada var ama o tat yok ne yazikki emegine saglikkkkkkkk
     
  8. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  9. nilim

    nilim Popüler Üye Editor

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.854
    Beğenildi:
    107
    Ödül Puanları:
    153
    tesekkurler canim
     
  10. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  11. nilim

    nilim Popüler Üye Editor

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.854
    Beğenildi:
    107
    Ödül Puanları:
    153
    tesekkurler canim en kisa zamanda dene tertemiz evde yapilani gibi varmi
     
  12. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : nilim
  13. nilim

    nilim Popüler Üye Editor

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.854
    Beğenildi:
    107
    Ödül Puanları:
    153
    tesekkurler canim,turkiyenin herseyini ozluyorum valla ordayken kiymetini bilememisim diyorum kuru simiti bile ozledim
     
  14. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : nilim
  15. pamuk_helva

    pamuk_helva AslaPesEtmeMücadeleUmutur... Pro Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    2.199
    Ödül Puanları:
    163
    ellerine saglik harika görünyüyorlar görüntü olarak disardan alinanlar gibi tad olarak kesin disardakilerden daha güzeldir eminim...gercekten ah keske olsada yesem...
     
  16. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : nilim
  17. lfbrls

    lfbrls Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    2.395
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    61
    Harikaaa ellerinize sağlık!!! Canım çekti şimdi :)
     
  18. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : nilim
  19. nilim

    nilim Popüler Üye Editor

    Katılım:
    11 Aralık 2009
    Mesajlar:
    4.854
    Beğenildi:
    107
    Ödül Puanları:
    153
    sagol canim, cok uzun surmuyor yapmasi denemeni tavsiye ederim