Mısırlı Omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 22 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.615
    Beğenildi:
    5.144
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Küçük Kutu Tatlı Mısır
    3 Yumurta
    2 Çorba Kaşığı Krema
    1 Tatlı Kaşığı Treyağı
    Tuz, Karabiber

    Mısırın suyunu süzün, tuz ve karabiberle karıştırın.Yapışmayan bir tavada tereyağını eritin. Mısırları bu yağda 1-2 dakika çevirin, kenara alın.
    Yumurtaları çırpın, aynı tavaya tekrar çok az tereyağı ilave edin, üzerine yumurtaları dökün ve tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Omletiniz serfleşmeden yarı sulu haldeyken ateşten alın. Mısırları ve kremayı ekleyin.
    Sıcak olarak servis tabağına alın. Sosis, jambon ya da başka hafif bir etle servis yapın