Mısırlı Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün.
    Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.
    4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın.
    Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
    Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     
  2. 13 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  3. buzdevri

    buzdevri **** Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.660
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    4 bardak et suyu yerine acaba 2 sıcak su- 2 et suyu yapsak daah hafif olur mu ..sakıncası olurmu uacaba?? emeğinize sağlık.../B]