Mısırlı Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve seymabektas tarafından 24 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    24 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  1. seymabektas

    seymabektas Prensesim.. Güzel Kızım.. Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    285
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    misafirlerinize şık ve lezzetli bir sunum...



    2 su bardağı pilavlık pirinç
    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ 4 su bardağı su
    1 adet konserve mısır
    tuz isteğe bağlı dereotu

    Pirincimizi yıkayıp süzdükten sonra eğer vaktiniz varsa 4-5 saat öncesinden tuzlu ılık suda bekletin.
    Pilav tenceremizin içine tereyağını,sıvı yağı koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edelim.Pirinçlerimiz şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavuralım.4 su bardağı sıcak suyumuzu ilave edip tuzunu koyup ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
    Pilavımız piştikten sonra servis edeceğimiz zaman bir kek kalıbının dibine konserve mısırlarımızı koyup üzerine pilavımızı koyalım hafifçe pilavı bastırarak koymalısınız.servis tabağına kalıbı ters çevirelim dereotlarıyla da süsleyerek servis edebilirsiniz.
     
  2. 30 Haziran 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bende bunu mısır yerine taze baklanın liblerini çıkartıp ayırarak yapıorm ama onları pilavla birlikte pişiriorm dereotu aynen ayrıca safranda ekliorm hoş oluo ben senın yaptıını denemeyı dusunuorm sende baklayla dene istersen hoş oluyor cnm benm.yakında onuda eklerm ınsallah..
     
  4. 1 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : seymabektas
  5. seymabektas

    seymabektas Prensesim.. Güzel Kızım.. Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    285
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende denerim cnm farklı lezzetler işte