Mısırlı Tavuk

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    1 porsiyon: 280 kalori

    Pişirme süresi: 30 dk.



    1 su bardağı dolusu küp küp kesilmiş tavuk
    1 su bardağı donmuş mısır
    1 adet yeşil dolmalık biber
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    2 yumurta
    2/3 su bardağı az yağlı süt
    3/4 su bardağı un
    1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
    Tuz, karabiber
    1 kaşık sıvı yağ

    Turta kabının dibini yağlı kağıt ile kaplayın ya da spray yağ ile yağlayın.
    Tavuk küplerini 1 kaşık sıvı yağ sürülmüş teflon tavada kızartın.
    Biberleri küçük küçük doğrayın.
    Tavuk, mısır ve biberleri karıştırıp turta kabının dibine dökün.
    Yumurta ve sütü çırpıp un, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tavukların üzerine dökün.
    200 derece ısıtılmış fırında üzeri açık olarak 30 dakika pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca rendelenmiş çedar peyniri dökün. 2-3 dakika daha fırında tutup fırından alın.
    Yanında taze domates sosu ile yada 1 kaşık taze kremayı 1 kaşık yoğurt ile karıştırıp servis yapın.
     
  2. 31 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : dids
  3. SuHayat

    SuHayat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2007
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    teşekkürler, çok nefis olacak eminim....