Misket Çorba

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve or_kidem tarafından 12 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    12 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : or_kidem
  1. or_kidem

    or_kidem Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2010
    Mesajlar:
    225
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    Trakya yöresine ait enfes bir çorba.

    ilk olarak kıyma, bulgur ama ince bulgur olmasına dikkat edin ve baharatlarla karıştırarak yoğurulur.
    İyice yoğurulmuş harcı misket büyüklüğündeki köfteler un üzerinde gezdirilir (yapış yapış olmasın).
    yeteri kadar misket köfte hazırlandıktan sonra daha önceden kaynatılmış olan suyun içine boşaltılır. İçine Bir tutam pirinç(kırık pirinç olursa daha iyi olur) ilave edilir. Beraber haşlandıktan bir süre sonra çırpılmış yoğurt dökülür. (yoğurden kesmemesi için isteğe göre yumurta ile yoğurt çırpıldıktan sonra da dökülebilir damak zevkinize kalmış). Yağ kızdırılıp üzerine pul biber serpildikten sonra çorbamıza ilave edilir.

    Afiyet olsun.

    Harcı İçin;
    kıyma
    bulgur
    baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon)
    Üzerine;
    un
    yoğurt
    kırık pirinç

    yoğurt döküldükten sonra çorbayı karıştırırsanız yumurta ilave etmenize gerek olmaz. Damak zevkinize kalmış birşey.