Mozzarellali kabak gratin (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Sympathique tarafından 28 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    28 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bu yemek
    fransiz kursumdan ,
    krem fraich oldugu icin biraz agir olabilir
    ama kabak icin degisik bi tarif



    1 kilo kabak
    250 gr mozzarela peyniri
    30 cl crem fraich(4-5 kasik)
    2 sogan
    30 gr tereyag
    bikac sarmisak
    tuz karabiber

    kabaklari soy ince dogra ,bir tavaya biraz tereyag koy ,icine kabaklari koy kavur ,biraz tuz at ,yumusayip biraz kizarinca ,bi kaba al
    soganlari kucuk dogra yine ayni tavaya yag koy ,soganlari kavur
    sirmisagi tepsinin icinde elinle ez heryerine sur ,kalan sarmisak parcalarini ,ince ince kiy ,crem fresin icine koy ,birazcikta tuz koy karistir
    kavurdugumuz sogani tepsiye ser ,uzerine sarmisakli crem fresi sur
    mozzarella peynirini ince ince kabak seklinde dogra
    tepsiye bikac kabak ,bir mozzarella olcak sekilde diz,hepsini dizdikten sonra ,firina ver,uzeri kizarana kadr firinda dursun ,kizarinca cikar, biraz soguyunca yemeklerin yaninda servis yap
    AFIYET OLSUN
     
  2. 28 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
  4. 28 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    degisik bir tarif canim ben kabagi cok severim her turlusunu yerim he dedigin cream fraich oldugu icin biraz agir olur ama ben seviyorum cream fraichi, cream fraich yerine normal kremada olur kanimca ellerine saglik canim
     
  6. 28 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    normal crema dedigin likid olanimi diyosun
    evetya cok agir oluyo crem fres
    ama tabi istege gore az yapilabiliniz altina suruluyo
    degisik bi tarif fransizlarin tarifi
    bizim dama tadimiza ppek uymuyo ama yinede kabak icin degisk bi tarif
     
  8. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. clochette

    clochette Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    birsuru tarif eklemissin ne guzelopuyorumnanaktan
    bu fransizlar besamel yerine crem freich mi katiyomus nasil oluyoki boylesi