Mu kftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve melek_can tarafından 7 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    7 Nisan 2009
    Konu Sahibi : melek_can
  1. melek_can

    melek_can Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    7
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok uğraştırıyor ama ok güzel

    içi için:
    500 gr kuru soğan
    bir yemek kaşığı margarin
    tuz,pulbiber,reyhan

    1 kg bulgur
    2 kg kıyma
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber.
    1 yumurta
    tuz

    YAPILIŞI:

    Öncelikle soğanları suyun içinde verev olarak doğruyoruz.sudan süzerek alıp ocakta suyunu çenene kadar pişiriyoruz.suyunu iyice çekdikten sonra bir yemek kaşığı margarin,tuz,reyhan ve biberini ilave edip kavuruyoruz.ve soğumaya bırakıyoruz.PİŞİRİLMESİ: tencenin içine 3 parmak kadar su konur bir tutam tuz atılır ve kaynayan suya köfteler atılır.Pişirme suyu az oluyor sakın şaşırmayın.


    Köftenin dış hamurunu yapmak için öncelikle eti yeterince tuz ile yoğuruyoruz. ince bulguru yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.yumurtayı ve ilave ettikten sonra ara ara su ilavesiyle yoğurmaya devam ediyoruz.bu arada şunu belirtteyim.su bir hayli alıyor. köfte kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.yoğurma işlemi yaklaşık 30 dk falan sürüyor.yeterli büyüklükte parçalar alınıp içlerine soğanlı harçtan konur.