Mübadele böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 adet tavuk göğsü
    1 orta boy kuru soğan
    2 sivribiber
    tuz
    karabiber
    pulbiber
    milföyle yapılacaksa:
    10 adet milföy hamuru
    susam
    yufkayla yapılacaksa:
    2 adet yufka
    eritilmiş margarin
    yumurta sarısı

    tavuk göğsünü kendi suyunda haşlayıp didikleyin.
    soğanı ve sivribiberi soteleyin. tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip didiklenmiş etle karıştırın.
    milföyle yapacaksanız hafif erimiş milföy hamurlarını ortasına içten koyup talaş böreği gibi kapatın. üzerine susam serpin.
    yufkayla yapacaksanız bir yufkayı serip üzerine erimiş margarin sürün. diğer yufkayı da onun üzerine koyun. onun da üzerine margarin sürün. yufkaların karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. diğer uçları da tepsinin büyüklüğüne göre katlayın. oluşan dikdörtgenin bir kenarına hazırladığınız içi koyun. yufkayı rulo yapın. yufkanın üzerine önce erimiş margarin sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin.
    200C'de kızarana kadar pişirin
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011