Mucize Diyetim

Konusu 'Diyet Listeleri' forumundadır ve özlem1980 tarafından 21 Şubat 2007 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    21 Şubat 2007
    Konu Sahibi : özlem1980
  1. özlem1980

    özlem1980 Guest

    Ben aşağıdaki diyetle tam 16 kilo verdim. önemli olan sağlıklı zayıflamak ve isterseniz yaparsınız..
    öncelikli bir açıklama yapmak istedim lütfen sağlığınız için okuyun.
    BİLİNÇSİZ ZAYIFLAMAYIN

    Kulaktan dolma, reklamlarda gördüğünüz yöntemlerle kilo vermeye çalışırken dikkat! Zayıflayayım derken, iyice şişmanlayabilir, sağlığınızdan olabilirsiniz. Dünyada ve Türkiye de son yıllarda sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için harcanan zaman, efor ve maddi olanaklara bakıldığında, şişmanlık konusunda çok fazla bir mesafe katedilmediği görülebilmektedir.

    Şişman insanlar vücutlarında bulunan yağlardan kurtulmak için sihirli ilaçlar, metotlar aramakta, görsel, yazılı basından gördüğü reklamlarla bu yöntemleri uygulamaktadır. Şişmanlıktan kurtulmak için uygulanan bu yöntemler şöyle sıralanabilir:

    1 - İlaç tedavileri
    2 - Naylon eşofman
    3 - Bölgesel egzersizler
    4 - Elektrik stimulasyonu veren cihazlar
    5 - Düşük kalorili diyetler
    6 - Diuretik maddeler içeren gıda maddeleri (sıvı kaybı sağlayan)
    7 - Tek tip gıda maddeleriyle beslenme.

    Aslında bu yöntemlerin hepsi kilo vermenizi sağlamaktadır, ama birinci ve önemli amaç, vücuttaki yağ oranımızı dengelemek, yani vücutta bulunan yağ kitlesinden sağlıklı biçimde kurtulmaktır.

    Yukarıda sayılan yöntemlerle istediğiniz kiloya inebilseniz dahi, vücudunuzun istediğiniz görüntüye ve sağlığa kavuşmasını sağlayamayabilirsiniz. Eskiden yağlı ama yine de sert kol ve bacaklarınız ölçü olarak biraz daha incelse de, vücudunuz o eski sertliğini yitirebilir, kas kitlesi azalacağı için uzuvlarınız yağların iyice belirginleştiği bir şekilde ortaya çıkabilir.

    Bu yöntemlerle kilo veren insanlar daha sonra alacakları kilolarla vücutlarındaki yağ oranını daha da artıracak, böylece sağlığını iki misli tehlikeye sokmuş olacaktır. Kısacası bilinçsizce uygulanan bu geçici yöntemlerle, vücudumuz için çok gerekli kas kitlelerini kaybetme riski büyüktür.


    CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
    1800 KALORİLİK ZAYIFLAMA DİYETİ


    DİYETİNİZİ İYİ UYGULAYABİLMENİZ İÇİN DİKKAT EDECEĞİNİZ HUSUSLAR:


    • Diyetiniz ihtiyacınıza göre planlandığı için belirtilen miktarda ve öğünlerde her zaman aynı saatte yemeniz gerekir.
    • Etler; haşlama, ızgara, fırında veya sebzelerle birlikte pişirilerek yenmelidir.
    • Hazır gıdalardan kaçınınız.
    • Çalışma ve uyku saatleri çok düzenli olmalıdır.
    • Sıvı tüketimini arttırınız. (2-2.5 litre)(özellikle kendinize ait şişeniz olsun)

    ÖRNEK YEMEK LİSTESİ:
    SABAH:
    • Şekersiz çay (bitki çayı da olabilir)
    • 2 kibrit kutusu kadar peynir
    • 5 adet zeytin
    • 2 dilim kepek ekmeği
    • (2 - 3 dilim domates ve salatalıkla zenginleştirilebilir)
    • Haftada iki gün haşlanmış yumurta ekleyebilirsiniz.(Pazartesi, Perşembe)

    ARALARDA BOL SU TÜKETİMİ

    KUŞLUK:
    • 1 Porsiyon meyve

    ARALARDA BOL SU TÜKETİMİ

    ÖĞLE:
    • 1 porsiyon sebze yemeği
    • 2 yemek kaşığı bulgur pilavı
    • Bir kase yoğurt
    • 1 dilim kepek ekmeği
    • Yağsız salata (seçenekler içerisinden 2-3 tane seçebilirsiniz.)

    ARALARDA BOL SU TÜKETİMİ

    AKŞAM:
    • 1 Kase çorba
    • 1 köfte kadar et(ızgara haşlama türü)
    • 2 dilim kepek ekmeği
    • 1 kase yoğurt
    • Yağsız salata
    • 1 porsiyon sebze yemeği
    • 4 yemek kaşığı kuru fasulye yemeği (seçenekler içerisinden 2-3 tane seçebilirsiniz.)
    ARALARDA BOL SU TÜKETİMİ

    GECE:
    • 1porsiyon meyve veya 1 bardak süt veya yoğurt

    BOL SU TÜKETİMİ

    YENİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER:
    • Şeker, şekerli tatlılar, bal, reçel, pekmez, marmelat• Hamur işleri, pasta, börek, çörek, kek, kurabiye, çikolata
    • Yağda kızartılmış, kavrulmuş, ve sos ilave edilmiş yiyecekler• Kuruyemişler (Fındık, fıstık, ceviz, çekirdek)
    • Sucuk, sosis, salam, pastırma
    • Sakatatlar (karaciğer, böbrek, dalak, işkembe)
    • İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar, hazır meyve suları
    • Yemek listesinde belirtilmemiş her türlü yiyecek
     
  2. 22 Şubat 2007
    Konu Sahibi : özlem1980
  3. özlem1980

    özlem1980 Guest

    SÜT DEĞİŞİMİ:
    1 Süt değişimi 4g protein, 3,5g yağ, 6g karbonhidrat verir.
    • Yoğurt 1 kase

    ET DEĞİŞİMİ:
    1 et değişimi 6g protein, 5g yağ içerir.
    • Köfte 1 adet
    • Pirzola(kemiksiz) 1 adet
    • Kıyma 1 köfte kadar
    • Kuşbaşı 3-4 parça
    • Biftek bir orta büyüklükte
    • Balıklar 2 köfte kadar
    • Beyaz peynir 2 kibrit kutusu
    • Kaşar peyniri 2 kibrit kutusu
    • Yumurta 1 adet
    • Kuru fasulye 4 yemek kaşığı
    • Nohut, barbunya 4 yemek kaşığı

    EKMEK DEĞİŞİMİ:
    1 ekmek değişimi 2g protein, 15g karbonhidrat içerir.
    • Tuzlu bisküvi 2 adet
    • Buğday unu çorba 1 kase
    • Mercimek çorba 1 kase
    • Tarhana çorba 1 kase
    • Şehriye çorba 1 kase
    • Pirinç çorba 1 kase
    • Pirinç pilavı 2 yemek kaşığı
    • Bulgur pilavı 2 yemek kaşığı
    • Makarna 2 yemek kaşığı
    • Erişte 2 yemek kaşığı
    • Yufka böreği 2 kibrit kutusu kadar
    • Patates 1 küçük boy
    • Kestane iki orta boy
    • Patlamış mısır(yağsız) 1 su bardağı dolusu

    SEBZE DEĞİŞİMİ:
    A GRUBU SEBZELERİ
    Bu gruptaki sebzeler çiğ olarak yenebilir.1 a grubu sebze değişimi 6g karbonhidrat 1g protein içerir.
    • Domates 1 küçük boy
    • Domates suyu yarım su bardağı
    • Çarliston biber 4 orta boy
    • Yeşil sivri biber 10 orta boy
    • Yeşil dolma biber 2 orta boy
    • Kıvırcık salata 15 yaprak
    • Marul 5-6 yaprak
    • Salatalık 1 küçük boy
    • Kırmızı turp 5 orta boy
    • Maydonoz 1 orta demet
    • Yeşil soğan 3 orta boy
    • Kuru soğan 1 orta boy
    • Lahana 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Karnabahar 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Ispanak 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Bamya 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Taze fasulye 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Patlıcan 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Pazı 4 yemek kaşığı (pişmiş)

    B GRUBU SEBZELERİ
    1 B grubu sebze değişimi 2g protein 7g karbonhidrat içerir.
    • Havuç 1 orta boy
    • Havuç suyu yarım su bardağı
    • Şalgam yarım su bardağı
    • Bezelye 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Bakla 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Pırasa 4 yemek kaşığı (pişmiş)
    • Enginar 1 orta boy (pişmiş)

    MEYVE DEĞİŞİMLERİ:
    1 Meyve değişimi 12g karbonhidrat içerir.
    • Kayısı 3 adet
    • Taze incir 1 adet
    • Yeşil erik 10 adet
    • Kırmızı erik 6 adet
    • Çilek 12 adet
    • Kuru incir 1 adet
    • Kuru kayısı 4 adet
    • Hurma 5 adet
    • Kiraz 12 adet
    • Vişne 14 adet
    • Üzüm 15 adet
    • Mandalina 1 küçük boy
    • Muz 1 küçük boy
    • Elma 1 küçük boy
    • Nar 1 küçük boy
    • Ayva 1 orta boy
    • Armut 1 orta boy
    • Şeftali 1 orta boy
    • Portakal 1 orta boy
    • Limon 1 orta boy
    • Karpuz 1 orta boy
    • Kavun 1 orta boy
    • Kuru üzüm 1 yemek kaşığı dolusu
    • Portakal suyu 1 çay bardağı
    • Greyfurt suyu 1 çay bardağı
    • Elma suyu 1 çay bardağı
    • Üzüm suyu 1 çay bardağı
    • Vişne suyu 1 çay bardağı
    • Nar suyu 1 çay bardağı
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Ocak 2009
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.