Mucizevi İksirler

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve yaren_76 tarafından 14 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    14 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Mucizevi İKSİRLER


    BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN VE YAŞLANMAYI YAVAŞLATAN İKSİR
    Malzemeler:
    -1 su bardağı arpa
    -1 su bardağı kefir
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Arpayı haşlayıp blenderden geçirin. Daha sonra bunu kefirle karıştırın ve buzdolabında saklayın. Soğuk olarak günde bir çorba kâsesi yiyin.
    Haftada bir kez tekrarlanmasında fayda vardır.
    Faydaları:
    -Arpa çocukların kemiklerini güçlendirir, ishal kesicidir. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
    —Kefir bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır, yaşlanmayı yavaşlatır, depresyonu engeller, kabızlığa iyi gelir.

    YAŞLANMAYI ENGELLEYİCİ VE GECİKTİRİCİ İKSİR
    Malzemeler:
    -1 kg. siyah üzüm
    -100 gr. çam fıstığı
    -4 adet çubuk tarçın
    -10 adet karanfil
    -Arzu edilen bir meyve suyu
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Üzümleri yıkayıp blenderden geçirin.Çam fıstıklarını teflon tavada kavurun.Blenderden geçirdiğiniz üzümlerin içine çubuk tarçınları ve karanfilleri ilave edin.Herhangi bir meyve suyunu karıştırarak, beş gün boyunca, günde üç defa birer bardak için.
    Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Çam fıstığı bronşite ve kalp hastalıklarına iyi gelir.Ruhsal çöküntüyü giderir.
    -Siyah üzüm muhteşem bir kanser savaşçısıdır.Yaşlanmayı engelleyici ve geciktirici özelliği vardır.Mineral bakımından zengindir ve kan yapar.
    -Tarçın boğaz ağrılarına ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.
    -Karanfil ağrı kesici ve gaz söktürücüdür. Boğaz iltihabına iyi gelir, ishali keser.

    TOKSİN ATICI İKSİR
    Malzemeler:
    -1 kg. şeftali
    -1 demet maydanoz
    -1 tutam yeşil çay
    -5 limon
    1 tutam taze nane
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    -Şeftalileri soyup rendeleyin. Maydanozları üç dakika haşlayıp süzün ve yeşil çay gibi demleyin.İçine limon suyu ve taze nane yaprakları ilave edip buzdolabında bekletin.Dört gün boyunca, günde üç bardak için.
    Bu iksir, ayda üç kez, dörder günlük kürler halinde tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Şeftali gözleri kuvvetlendirir. A,B ve C vitamini içerir, hazmı kolaylaştırır, idrar yollarını temizler.
    —Maydanoz ödem atar.
    —Yeşil çayın antioksidan özelliği vardır.

    DİNÇLİK VEREN İKSİR
    Malzemeler:
    -1 elma
    -2 havuç
    -1 limon
    -1 kırmızı greyfurt
    -Yeteri kadar bal
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Elmayı kabukları ile; havuç, limon ve greyfurdu ise kabuklarını soyarak blenderden geçirin.İçine bal ekleyip buzdolabında iki gün bekletin.Sabah kahvaltıdan önce ve günü diğer saatlerinde soğuk olarak için.
    Zinde kalmak için haftanın belirli günlerinde tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Elma kalp ve dolaşım sorunlarını giderir, kolesterolü düşürür, kabızlığı giderir, romatizma ve gut hastalığına iyi gelir.
    —Havuç, greyfurt ve limon C vitamini bakımından zengindir, kolesterolü düşürür, kansere karşı koruyucudur.


    ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDEREN VE UYKU DÜZENLEYEN İKSİR
    Malzemeler:
    -1 bardak aşurelik buğday
    -1/2 kg. semizotu
    -1 bardak yoğurt
    -1 bardak su
    -2 diş sarımsak
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Bir tencerede aşurelik buğdayı haşlayıp süzün. Diğer tarafta semizotunu bol su ile yıkayıp ayıklayın. Daha sonra bir bardak yoğurdu, bir bardak su ile sulandırıp ve içine iki diş sarımsak atın.Ayıklamış olduğunuz semizotunu yoğurtla karıştırın.Bu karışımı ve haşlayıp süzdüğünüz aşurelik buğdayı blenderden geçirin.Bir kavanoza koyup buzdolabında bekletin.
    Bu iksir soğuk olarak içilmeli ve bir gün içinde tüketilmelidir. İhtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Semizotu demir bakımından zengindir. Ayrıca idrar yolları iltihabı rahatsızlığını giderir.
    —Buğday beyni ve gözü kuvvetlendirir, mideye faydalıdır, zihin yorgunluğunu giderir, sinirleri yatıştırır.
    —Yoğurt kalsiyum içerir ve uykuyu düzenler.


    SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN VE FERAHLIK VEREN İKSİR
    Malzemeler:
    -1 demet maydanoz
    -1/2 demet nane
    -1/2 demet fesleğen
    -10 tan sıkılmış limon
    -2 diş sarımsak
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Tüm malzemeleri ayıklayıp yıkayın. Bıçak değdirmeden elle kopararak parçalayın.Üzerine limon suyu ekleyip bir gece sabaha kadar buzdolabında bekletin.Her gün yemeklerden önce bir yemek kaşığı için ve üç gün içinde tüketin.
    Bu iksirin ayda bir kez yapılması faydalıdır.
    Faydaları:
    -Maydanoz ödem atar.
    —Nane sakinleştirir ve ferahlık verir.
    —Fesleğen sinir sistemini kuvvetlendirir, yatıştırır.
    —Sarımsak yüksek tansiyonu düşürür, baş dönmesini engeller.

    VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRICI İKSİR
    Malzemeler:
    -1 tutam buğday çimi
    -1 tutam maydanoz
    -1 tutam nane
    -1 limon
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Buğday çimi maydanoz ve naneyi bol suda yıkayıp blenderden geçirin.Limon suyu ile karıştırıp bir saat buzdolabında bekletin.Soğuk olarak istediğiniz kadar için ve iki gün içinde tüketin.
    Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Buğday çimi 100'e yakın mineral içerir. Vücudun direncini arttırır. Tırnakları ve saçları güçlendirir.
    Öneri: Evinizin bir köşesinde uzunca bir saksıya buğday çimi ekerseniz, bunu evde yapacağınız salatalara ilave edebilirsiniz.

    YAŞLANMAYI GECİKTİRİCİ VE KAN YAPICI İKSİR
    Malzemeler:
    -4 adet kırmızı dolmalık biber
    -2 adet havuç
    -1 tutam nane
    -1 tatlı kaşığı keten tohumu
    -1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
    -1çay kaşığı elma sirkesi
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Dolmalık biber, havuç ve naneyi blenderden geçirin.Keten tohumu, zeytinyağı ve elma sirkesi ile karıştırıp buzdolabında bekletin.Aynı gün içinde tok karnına iki defa birer bardak tüketin.
    Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Kırmızı dolmalık biber kan yapar.
    —Keten tohumu antioksidandır.
    —Bağırsakları çalıştırır, akciğer hastalıklarına ve böbrek ağrısına iyi gelir.

    KANI TEMİZLEYEN VE SİNİR SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN İKSİRMalzemeler:
    -1 kg. muz
    -1 avuç ceviz
    -1 çay kaşığı zencefil
    -1 çay kaşığı tarçın
    -250 gr. bal
    -500 gr. süt
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Muzları blenderden geçirin.Ceviz, zencefil, tarçın, bal ve sütle karıştırın.Buzdolabında 1 saat bekletin.Günün belirli saatlerinde için ve iki gün içinde tüketin.
    Bu iksir ihtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Muz folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından zengindir. İçindeki potasyum ve folik asit sinir sistemini güçlendirir.
    -Ceviz B1, B2, C, E, A ve K vitamini içerir.Kanı temizler.Kansızlığa, verem ve şeker hastalığına iyi gelir.Afrodizyak etkisi vardır.
    —Zencefil bağırsak gazını söktürür, ishali keser, zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.
    —Tarçın boğaz ağrılarına ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.

    BAĞIRSAKLARI YUMUŞATICI VE İDRAR SÖKTÜRÜCÜ İKSİR
    Malzemeler:
    -1 su bardağı nohut
    -1 su bardağı aşurelik buğday
    -1 avuç ceviz
    -1 avuç tuzsuz badem
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayarak, tel süzgeçten geçirin.Ayrı bir yerde ceviz ile bademi dövüp haşladığınız karışıma ilave edin.Yemeklerden önce veya sonra günde iki kez, birer bardak soğuk olarak için ve iki gün içinde tüketin.
    Faydaları:
    -Nohut idrar söktürücüdür. Bağırsakları yumuşatır, soğuk algınlığına ve romatizma ağrılarına iyi gelir.
    —Ayrıca nohut ve aşurelik buğdayın suyu ile yüzünüzü sildiğinizde, gözenekleri sıkıştırıcı etkisi sebebiyle, cildinizi güzelleştirir.

    SPAZM GİDERİCİ İKSİR
    Malzemeler:
    -1 tutam yeşil çay
    -1 demet maydanoz
    -1 demet dereotu
    -1/2 demet nane
    -8 bardak su
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Maydanoz, dereotu ve naneyi bol suda yıkayın. Bir tencerede hafifçe kaynatıp suyunu süzün. Diğer yanda yeşil çayı demleyin.Bu iki karışımı şişeye koyup buzdolabında iki gün beklettikten sonra, üç gün boyunca günde üç defa birer bardak için.
    Bu iksir ihtiyaç duyulduğu zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Yeşil çayın antioksidan özelliği vardır.
    —Dereotu spazm çözer.
    Nane mide ağrılarına iyi gelir.

    HAFIZA GÜÇLENDİREN VE ÜLSERE FAYDALI İKSİRMalzemeler:
    1 demet maydanoz
    -1/2 demet nane
    -2 havuç
    -3 kivi
    -5 limon
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Limon haricindeki tüm malzemeleri blenderden geçirin.Bunun içine, sıktığınız beş adet limonun suyunu karıştırın.Buzdolabında bir gün bekletin.Bir hafta boyunca her gün tok karnına iki su bardağı için.
    Bu iksir birer haftalık kürler halinde uygulanır. İksirin taze olarak içilmesine dikkat edilmelidir.
    Faydaları:
    -Havuç çocuklarda bağırsak solucanlarını düşürür. Yetişkinlerde ülsere iyi gelir.
    -Kivi C vitamini içerir, potasyum yönünden zengindir. Hafıza güçlendirir. Prostat ve meme kanserine iyi gelir.
     
  2. 14 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    MİDE GAZINI ALAN VE TANSİYONU DÜŞÜREN İKSİRMalzemeler:
    -Taze zencefil (Yumurta büyüklüğünde ve rendelenmiş)
    -1 çorba kaşığı kişniş
    -1 demet mısır püskülü
    -1 demet ısırgan otu
    -1 tutam kuşburnu
    -3 limon
    -Bal
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Mısır püskülü ve ısırgan otunu ayıklayıp yıkayın.Bir litre suda beş dakika haşlayıp süzün.Diğer yanda kuşburnu ve zencefili rendeleyip 1/2 litre suda 10 dakika haşlayıp süzün.Daha sonra bu iki karışımı tekrar süzerek ayrı bir şişeye koyun.Arzu ederseniz limon ve balla tatlandırın.Tok karnına günde bir su bardağı için ve iki gün içinde tüketin.
    Arzu edildiği takdirde ay içinde tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Taze zencefil bağırsak gazını söktürür, ishali keser, zihni güçlendirir ve afrodizyak etkisi vardır.
    -Kişniş sindirimi kolaylaştırmak, tansiyonu düşürür, baş ağrısını, giderir, kalbi kuvvetlendirir, vücudun direncini arttırır.
    —Mısır püskülü idrar söktürücüdür, böbrek kumlarını temizler, kolesterolü düşürür, damar sertliğini giderir.
    —Isırgan otu romatizmaya iyi gelir, balgam söktürür, hücre yenileyici ve iltihap kurutucu özelliği vardır.
    -Kuşburnu kanı temizler, idrar söktürür, yorgunluğa ve soğuk algınlığına iyi gelir.

    ZİHİN YORGUNLUĞUNU GİDEREN VE İDRAR YOLLARINI TEMİZLEYEN İKSİR

    Malzemeler:
    1 kg. çilek
    -1 bardak esmer şeker
    -50 gr. soyulmuş badem
    -1 fincan meyve likörü
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    -Çilekleri bol suda yıkayıp dilimleyin. Kavanoza bir kat şeker, bir kat çilek olacak şekilde dizin ve bekletin.Bademleri öğütücüden geçirip kavanozun içine ilave edin.Üzerine likör ilave ederek, buzdolabında iki gün bekletin.Dört gün boyunca, günde 3 defa birer bardak için.
    Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Çilek böbrekleri ve idrar yollarını temizler, diş etlerini güçlendirir, yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir.
    —Badem zihin yorgunluğunu, böbrek ve mesane iltihabını, baş ve karaciğer ağrısını giderir.
     
  4. 14 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  5. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    METABOLİZMAYI GÜÇLENDİREN İKSİR
    Malzemeler:
    -1 adet ananas
    -1 tutam taze nane
    -1 tatlı kaşığı ceviz yağı
    -1 tatlı kaşığı badem yağı
    -1 limon
    -Bal
    Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
    Ananası soyup dilimleyin. Nane, ceviz yağı, badem yağı ve bir adet kabukları soyulmuş limonu blenderden geçirin.İçine isteğe göre bal ilave ederek buzdolabında saklayın.İki gün, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tok karnına birer bardak için.
    Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
    Faydaları:
    -Ananas enerji verir, sindirimi sağlar, yağ yakar.
    -Ceviz yağı B1, B2, C, E, A ve K vitamini içerir. Kanı temizler. Kansızlığa, verem ve şeker hastalığına iyi gelir. Afrodizyak etkisi vardır.
     
  6. 17 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  7. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Mide Kanseri İçin Şifalı Bitkiler
    Bitki karışımı: Mide kanserinde günde 6-8 bardak ısırganotu-aynısafa eşit karışımının çayı içilmelidir. İnce kıyılmış bu bitki karışımından yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Önerilen çay miktarı gün boyuna yayılarak (örneğin 15-20 dakikada 1-2 yudum), soğutulmadan yudumlanır.


    Özsu karışımı: Taze toplanan ısırganotu ve sinirliot yaprakları iyice yıkanıp ince kıyıldıktan sonra uygun bir meyve sıkacağına atılarak özsuları elde edilir. Bu özsu karışımından saatte 1 yemek kaşığı, aynı miktarda suyla inceltilerek alınır. Mevsim nedeniyle herhangi bir bitki bulunamıyorsa, bulunabilen bitkilerin özsuyu kullanılmalıdır.


    Ekşi yonca özsuyu (Oxalis acetosella): Başlangıçta önerilen çay karışımının her bir bardağına (eğer kanser başlangıç aşamasında ise), taze sıkılmış ekşi yonca özsuyundan 3-5 damla eklenir. Taze toplanan bitki yıkanır ve hemen meyve sıkma robotuna atılır.


    Atkuyruğu buğu kompresi:
    Bu hastalıkta, günde iki kere 2 saat süreli atkuyruğu buğu kompreslerinin mide bölgesine uygulanması önerilir. İki avuç dolusu ince kıyılmış atkuyruğu(taze bitki daha etkilidir), içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturtulmuş olan süzgece koyulur ve tencerenin üstü örtülür. Buhar bitkileri ısıtır ve yumuşatır. Yumuşayan sıcak bitkiler temiz bir tülbendin üstüne yayılır ve tülbent kapatılarak mide bölgesine yatırılır. Isıyı tutucu büyücek bir bezle kompres tespit edilir ve sıkıca örtülür. Kompresin etki süresi boyunca (en az 2 saat) hasta sıcak yatağında kalır ve sıkıca örtünür. Atkuyruğu buğu kompresi, eğer hasta rahatsız olmuyorsa, gece boyunca da etkilemeye bırakılabilir.


    Kaynak : doktordoga
     
  8. 17 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  9. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Karaciğer Rahatsızlıkları İçin

    Deve Dikeni Tohumu

    Bilimsel adı: Silybum marianum, devedikeni tohumu. Yöresel adları: Akkız, deve kengeri, kengel, kıbbun, meryemana dikeni, sütlü kengel, şevkülmeryem, uslu kenger.

    Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden arındırır, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini (regenerasyon) destekler, en ağır karaciğer hastalıklarında bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Bilinen hiçbir yan etkisi yoktur.

    Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı dolusu tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.

    Deve Dikeni'nin Şifası

    Diğer İsimleri : Akkız, Kasna, Eşek dikeni, Kenger otu.
    Bilinen Bileşimi : Silymarin, uçucu yağ, tyramin, flavonit, histamin, reçine, amine, albumin, agmatin, yağ.
    Özelkilleri : Mide güçlendirici, iştah açıcı, karaciğeri güçlendirici, kuvvet verici, süt artırıcı, hazmı kolaylaştırıcı, safra akışını düzenleyici.
    Önerilen Hastalıklar : İçindeki silymarin maddesi nedeniyle karaciğerin ilacıdır, zehirlenmelerde, sıtma, iştahsızlık, sarılık, alkol etkisiyle burnu ve yüzü kızarmış insanların bu rahatsızlıklarını karaciğerin tahribatını onararak geçirir, güçsüzlük, safra ve karaciğer hastalıkları, idrarda yanma, bulanık ve tortulu idrar, idrarı tutamama, aşırı adet.
    Bugün tıbbın aciz kaldığı karaciğer rahatsızlıklarının ilacı bu dikendir. Bunlar bize Horladığımız hiç önem vermediğimiz, çiğneyip geçtiğimiz bitkilerin dahi boş yere yaratılmadığının ve ALLAH'ın sonsuz ilim ve hikmet sahibi olduğunun bir delili olsa gerek.


    Kullanım Şekli ve dozu : 1 yaprak, 1 küçük kök yada 3 tutam tohumu 1 litre suda birkaç dakika kaynatarak günde 3 defa yemeklerden önce 1’er çay bardağı içilir.
     
  10. 17 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  11. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Enginar
    [/COLOR]

    İster haşlanmış olarak ister soslu veya sossuz; damak zevkine düşkün olanların ilâcı enginar her türlü yenebiliyor. İçerdiği en önemli madde olan Cynara scolymus, dalağın ve metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Ayrıca enginar kolesterolü de düşürüyor.

    Besin değeri: Cynara scolymus ve beta karoten. Romatizma, gut, obezite, yüksek kolesterol ve mide asidi gibi metabolizma rahatsızlıklarında olumlu etkileri var. Ayrıca mideyi de rahatlatıyor.

    Tavsiyemiz: Mideniz yağ hazmetmekte zorlanıyorsa, enginar yemeyi deneyin
     
  12. 10 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  13. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Mide Kanseri İçin Şifalı Bitkiler
    Bitki karışımı: Mide kanserinde günde 6-8 bardak ısırganotu-aynısafa eşit karışımının çayı içilmelidir. İnce kıyılmış bu bitki karışımından yarım tatlı kaşığı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Önerilen çay miktarı gün boyuna yayılarak (örneğin 15-20 dakikada 1-2 yudum), soğutulmadan yudumlanır.



    Özsu karışımı: Taze toplanan ısırganotu ve sinirliot yaprakları iyice yıkanıp ince kıyıldıktan sonra uygun bir meyve sıkacağına atılarak özsuları elde edilir. Bu özsu karışımından saatte 1 yemek kaşığı, aynı miktarda suyla inceltilerek alınır. Mevsim nedeniyle herhangi bir bitki bulunamıyorsa, bulunabilen bitkilerin özsuyu kullanılmalıdır.



    Ekşi yonca özsuyu (Oxalis acetosella): Başlangıçta önerilen çay karışımının her bir bardağına (eğer kanser başlangıç aşamasında ise), taze sıkılmış ekşi yonca özsuyundan 3-5 damla eklenir. Taze toplanan bitki yıkanır ve hemen meyve sıkma robotuna atılır.





    Atkuyruğu buğu kompresi: Bu hastalıkta, günde iki kere 2 saat süreli atkuyruğu buğu kompreslerinin mide bölgesine uygulanması önerilir. İki avuç dolusu ince kıyılmış atkuyruğu(taze bitki daha etkilidir), içinde su kaynayan bir tencerenin üstüne oturtulmuş olan süzgece koyulur ve tencerenin üstü örtülür. Buhar bitkileri ısıtır ve yumuşatır. Yumuşayan sıcak bitkiler temiz bir tülbendin üstüne yayılır ve tülbent kapatılarak mide bölgesine yatırılır. Isıyı tutucu büyücek bir bezle kompres tespit edilir ve sıkıca örtülür. Kompresin etki süresi boyunca (en az 2 saat) hasta sıcak yatağında kalır ve sıkıca örtünür. Atkuyruğu buğu kompresi, eğer hasta rahatsız olmuyorsa, gece boyunca da etkilemeye bırakılabilir.


    Kaynak : doktordoga
     
  14. 5 Ekim 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  15. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    ayva
    İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.

    badem
    Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

    badem
    Aci bademin uçucu yagi, iyi bir koku ve tat giderici (balik yagina ilave edilir) ve hafif bir dezenfektandir. Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir. Çocuklar için iyi bir müshildir. Kremlerin terkibine girer. Meyve kabugu halk arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir.

    ceviz
    Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor:

    • Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar.
    • Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir.
    • Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir.
    • Bir miktar ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir.
    • Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar.
    • Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.

    çamfıstığı
    Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.

    çilek
    Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler.

    dut
    Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.

    dut meyvası
    Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır.


    elma
    Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

    enginar
    Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler.

    fındık
    Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar.

    greyfurt
    C vitamini bakımından çok zengindir. Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar.

    hindistancevizi
    İdrar söktürür. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir.

    hurma
    Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne dek kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu. İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı. İsrailli bilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar. İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat fazla olduğunu belirttiler. Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğunu kaydettiler.

    karpuz
    Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır. Ayrıca kemik gelişimine de yardımcı olur.

    kavun
    Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır. Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur. Çekirdekler halk tabâbetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır. Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir.

    kayısı
    Çekirdeklerinden yağ elde edilir. Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtivâ etmesi bakımından önemlidir. Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır.

    kestane
    Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir. Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.

    kızılcık
    Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır. Kabız edici özelliği vardır. Gıdâ olarak istifâde edildiği gibi kabukları ateş düşürücü olarak kullanılır.

    kiraz
    Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor.

    kivi
    Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

    muz
    Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.
    __________________


    nar

    Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.

    portakal
    Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür.Vucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor

    şeftali
    Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür. Meyvesi hazmı kolaylaştırır.İdrar yollarını temizler. Bol miktarda idrar söktürür. Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır.

    vişne
    İshali keser. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Vücuda rahatlık verir.

    yeralması
    Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır. Kabızlığı giderir


    ahududu

    Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.
     
  16. 5 Kasım 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  17. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    BAHARAT TÜKETMENİN FAYDALARI

    Yiyeceklerin vazgeçilmezleri olan baharatlar, birçok rahatsızlığa da ilaç oluyor. Yapılan araştırmalara göre, baharatlar, insan vücudundaki rahatsızlıkların tedavisi için ilaç niteliğinde.

    Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yana bilindiğini belirten uzmanlar, "Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar yan etki göstermemektedir. Bu türlü tedavinin tarihi çok eskiye dayanmaktadır" diyor. İşte araştırmalara göre hangi baharat hangi rahatsızlığa iyi geliyor:

    Ağız yaralarına karşı, sirke ve susam yağı karışımıyla gargara yapılabilir. Birer çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz. Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. Bol kekik çiğneyin.

    Akciğer rahatsızlıkları için ısırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.

    Alerji için, 100 gr. ısırgan otu artı 100 gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. Şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir.

    Birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir. Kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.

    Araştırmalara göre apandisit hastalığını önleyici en etkili şey, böğürtlen çayıdır.

    Arpacık için bir çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır.

    Astım hastalığı için bir litre suya bir tutam mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dakika kaynatılıp demlenir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir. Bir litre sıcak suya 5 yemek kaşığı ısırgan otu konur, 5 dakika sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.

    Bademcik için kekik gargarası çok etkilidir, bunun yanı sıra balık yağı da içilebilir.

    Basur rahatsızlığı olanlar, zulumba ve üzerlik tohumunu eşit oranlarda karıştırıp, sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyebilir.

    Baş ağrısına bir bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir.

    Böbrek ve mesane taşı için bir litre suya birer tutam kırkkilit otu, mısır püskülü ve kiraz sapı konur, 5 dakika kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir. Ağrıyı dindirmek içinse; 1 litre suya birer tutam keten tohumu ve meyan kökü konur, 15 dakika kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak aç karnına içilir.

    Cilt hastalıkları için 80 gram ravent çini, bir kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karnına bir tatlı kaşığı yenir.

    Damat tıkanıklığı için 250 gram hayıt tohumu, 6 litre suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. (Tansiyon düşürücü etkisi vardır.)
    Dudak çatlaması için balmumu ve gülyağı birlikte eritilerek çatlaklara sürülür. Susam yağı da iyi bir koruyucudur.

    Ergenlik ve sivilceler için şap ve narkabuğunu sirkeli suda kaynatıp bu suyla sivilceleri silmek yararlıdır.

    Gastrit için her gün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık suyla içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır.
    Guatr için tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir. Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir.
    Kalp krizine karşı ökseotu çayı, melisa çayı ve adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca civanperçemi, atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır.
    Kansızlık için 50 gram kınakına, bir kilogram siyah kuru üzüm ve bir miktar mürdüm eriğiyle 3 litre suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir.
    Kas erimesine karşı günde 3-4 bardak aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.

    Kemik erimesine karşı günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir.
    Kireçlenmeye karşı 400 gram Ardıç tohumu, 1 kilo bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir.
    Nefes darlığına karşı bir miktar deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.
    Öksürük için günde 20 gramdan fazla olmamak kaydıyla, defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir. 100 gram toz zencefil ve 100 gram toz zerdeçal 1 kilo bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir.

    Prostat için 100 gram eğir kökü, 5 litre suda, 2.5 litre kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir. Aynı miktarda kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15 dakika önce, 1 çay bardağı içilir.

    Romatizma için hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür. 100 gram pelesenk yağı, 70 gram kekik yağı, 50 gram alabalık yağı ve 25 gram karanfil yağı karıştırılıp ağrılı bölgeye tatbik edilir.

    Sedef hastalığı için 50 gram ısırganotu, 50 gram şahtereotu ve 50 gram civanperçemi 1 litre sıcak suda 15 dakika bekletilip süzülür ve günde 3-4 bardak içilir.
    Şeker hastalığı için 1 litre sıcak suya 20 gram mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir. 250 gram servi kozalağ e, biberiye ve kekik konur, 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak ı, 250 gram pelinotu ve 100 gram melisa 2.5 litre alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 öğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir.
     
  18. 5 Kasım 2007
    Konu Sahibi : yaren_76
  19. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Bu besinler kanserden koruyor
    7'den 70'e herkesin 'korkulu rüyası' haline gelen kansere çare yine doğadan geliyor. ABD Kanser Araştırma Derneği'nin son araştırması bunu bir kez daha kanıtladı.



    ABD'de düzenlenen Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği toplantısında, kanser araştırmalarında elde ettikleri bulguları açıklayan bilim adamları, sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu ve kanser vakalarının 3'te 1'inin beslenme şekliyle ilgili olduğunu açıkladı. New Mexico Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, haftada 3 kez çiğ ya da az pişmiş lahana yemenin meme kanseri riskini azalttığı belirlendi.
    KANSERLE savaşta etkili olduğu belirlenen 'süper yiyeceklerin' de sıralandığı toplantıda sunum yapan Florida A&M Üniversitesi'nden uzmanlar, sarmısağın, et pişerken ortaya çıkan kanserojen maddelerin etkisini yok ettiğini tespit etti. Johns Hopkins Üniversitesi'nin araştırması da, brokoliden elde edilen 'sulphoraphane' özünü cilde sürmenin kişiyi cilt kanserinden koruduğunu ortaya koydu.

    İşte kanser savaşçıları

    Lahana: Bol miktarda yendiğinde sindirim sistemini kansere karşı korur.

    Brokoli: İçeriğindeki 'sulphoraphane' isimli kimyasal, kanserojen maddeleri yok eder.

    Sarmısak: Sarmısağa keskin kokusunu veren 'alilik sülfidler', hücrelerin hasara uğramasını engelleyerek kansere karşı korur.

    Kırmızı ve turuncu biber: C vitamini deposu olmasının yanı sıra (yarım kırmızı biber, bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılar), içeriğindeki kansere karşı koruyucu antioksidanlar sayesinde kanserden korur.

    Brezilya kestanesi: Selenyum açısından zengindir. Araştırmalar, selenyum eksikliğinin kanser ve kalp hastalıkları riskini artırdığını gösterdi.

    Domates: Domatese kırmızı rengi veren likopin maddesi, antioksidan özellik taşır. Araştırmalar, özellikle pişmiş, konserve ve sos halindeki domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı.

    Soğan: Kan dolaşımını ve tansiyonu düzenlemenin yanı sıra, kanserden de korur.

    Havuç: Antioksidan özellikli beta-karoten deposudur.

    Çilek: C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, kanserli hücrelerin büyümesini durdurmaya yardımcı olur.

    Ayçekirdeği: Güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir. Kabak çekirdeği ile birlikte yendiğinde vücuda, yararlı omega-3 ve omega-6 yağları sağlar