Muhallebeli Kadayıf (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve adaer tarafından 11 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  1. adaer

    adaer 24.04.2010 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    9.947
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

    Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

    Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

    Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor
     
    Son düzenleme: 11 Ağustos 2010
  2. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  3. adaer

    adaer 24.04.2010 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    9.947
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
  4. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  5. ema1

    ema1 Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr Pro Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    19.449
    Beğenildi:
    7.389
    Ödül Puanları:
    238
    Çok leziz görünüyor
     
  6. 13 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  7. LaMe

    LaMe Mucizem... Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.281
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    adacım.... nefis görünüyor canım.. en kısa zamanda deneyeceğim:))
     
  8. 13 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  9. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.915
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    harika...sağol...
     
  10. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  11. adaer

    adaer 24.04.2010 Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    9.947
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    afiyet olsun :)))
     
  12. 17 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  13. Tanem

    Tanem Benim canım oğluuuuuummmm Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.066
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Adacım ellerine sağlık süper görünüyor.
     
  14. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  15. peruxsx

    peruxsx hasbinallahive nimelvekil Üye

    Katılım:
    11 Kasım 2007
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    bu tatlıyı denemek isteyenler kesinlikle deneyin pişman olmazsınız ..ama bir gece önceden muhallebisini yapın muhalebinin soguk olması tadını daha bi güzel yapıyor..tarif için teşekkürler
     
  16. 20 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  17. Aaylin

    Aaylin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    471
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cok süper bir tatliii..kesinlikle deneyin derim pisman olmayacaksiniz hatta yarin bende yapcam :))
     
  18. 20 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : adaer
  19. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    266
    Ödül Puanları:
    213