Muhallebili kadayıf

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    severek yiyebileceginiz hafif bir tatlı



    300 gr. kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
    1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
    Muhallebisi İçin
    1 lt. süt
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet kram şanti
    1 su bardağı süt

    Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın. Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin.
     
  2. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    bu tarıfı tv de bır programda gormuştum fakat tam olcuyu bılememıştım..
    yapmak ıstedıgım tarıf karşıma cıktı:) teşekkur ederım..
    kadayıf,şeker ve fındık hepsı bırlıktemı kavrulacak sırasıyla olması gerekmıyormu..
     
  4. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım ben hepsini birlikte kavuruyorum tv de izledigin şekerle kadayıfı az kavurdu sonradan cevizi attı istersen öylede yapabilirsin
     
  6. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bu tarifi çok merak ediyorum ama yapmaya fırsatım olmadı...size sormak istediğim;kadayıflar ıslanmadığı için(normalde yaptığımız gibi yani şerbetle) sert kalmıyorlar mı?
    paylaşımınız için teşekkürler...
     
  8. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tvdeki tarif
    250 gr kadayıf 1 /2 çb sıvıyağ 1 ,5 yk tereyag
    1 çb şeker ceviz
    kreması 1 kg süt 4 fincan şeker 4 fincan un 1 vanilya 2 yk margarin 1 paket damla sakızı 1 paket krem şanti +1sb süt
     
  10. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Kıtır kıtır kalıyor. tatlının özelligi zaten kıtır kıtır olması
     
  12. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkür ediyorum deneyeceğim...
     
  14. 30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153

    teşekkur ederım ayrıca tv dekı tarıf ıcınde teşekkur ederım:)
     
    Son düzenleme: 30 Ocak 2009