Muhallebili kuplar

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve didobutikpasta tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : didobutikpasta
  1. didobutikpasta

    didobutikpasta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2008
    Mesajlar:
    18
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    hafif sütlü bir tatlı....

    ...

    Muhallebi İçin;

    1 kilo süt
    5 kaşık şeker
    8 kaşık un
    50 gr margarin
    1 vanilya

    Çikolata sosu için;

    1 paket hazır çikolata sosu
    2 su bardağı süt

    Üzeri için;

    rulokat ve damla çikolata

    HAZIRLANIŞI


    Geniş bir tencereye muhallebi malzemelerini teker teker ekleyin.

    Orta ateşteki ocakta karıştırarak pişirin.

    Karışım katılaşıp muhallebi haline geldiğinde ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

    Bu arada hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle küçük bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin, soğumaya bırakın.

    Muhallebinin yarısını ayrı bir kaba alın soğuyan çikolata sosunu ayırdığınız muhallebiye döküp iyice karıştırın.

    Kupların alt kısmına muhallebiden 3 kaşık koyun. Üzerine çikolata soslu muhallebiden 3 kaşık daha koyun. Daha sonra tekrar sade muhallebiden ekleyerek 3 kat elde edin.

    En üstüne ise damla çikolata parçaları serpiştirin ve rulokat koyup servis yapın...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 29 Ocak 2009