Muhallebili Kurabiye (resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve yaren_76 tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    (alıntı)

    Muhallebi için:

    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    250gr margarin/tereyağı
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
    Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
    Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

    portakal ağacı