Muhallebili Milföyler

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölün ve fırına verin.Üzerleri hafifi pembeleşene kadar pişirin. Ilıdıktan sonra üst alt ikiye ayırın.
    Tereyağını tencerede eritin, unu koyun 1,2 dakika kavurun. Süt ve şekeri ilave edin.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını söndürün mikserle arada çırparak soğutun.
    İkiye ayırdığınız milföy hamurunun alt katının üzerine yaklaşık 1,5 kaşık muhallebiden koyun ve üst hamuru üzerine kapatın. En son Milföylü tatlılarınızın üzerine pudra şekeri serpin.
    Afiyet olsun