Muhtesem Pasta (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 23 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Bu aralar yas pastalara cok merak sardim.Evim pasta malzemeleriyle doldu tasti.Cok zevkli oluyor böyle seylerle ugrasmak.Bu pastanin pandispanyasini hünerlibayanlar'dan aldim ve direkt buraya kopyaliycam.Kendisi cok güzel anlatmis.Bu pandispanyayla ve kremayla daha cok degisik seyler yapilabilir.



    YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)
    Malzemeler
    · 4 Adet Yumurta
    · 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
    · 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
    · 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
    · 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    · 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
    · 1 Paket Kabartma Tozu
    · 1 Paket Vanilya
    PASTACI KREMASI
    500 ml süt
    1,5 çay bardağı toz şeker
    yarım subardağı un
    1 yemek kaşığı buğday nişastası
    3 yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    GANAJ:
    200 ml. sivi krema
    200 gr. kuvertür cikolata

    Pandispanya Yapılışı
    · Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
    · Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
    · Toz malzemeleri birlikte birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)
    · Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
    Pastaci kremasinin yapilisi:
    Yumurta sarıları tencerede çırpılır.Üzerine yavaş yavaş süt ve şeker ilave edilir.Ardından un, vanilya ve nişasta karşımı , elenerek ilave olur.Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırılır.
    Ocaktan indirilen kremanın üstü kaymak bağlamaması için sürekli karıştırılarak oda sıcaklığına getirilir, sonrasında kendi halinde soğumaya bırakılır.
    Ganaj icin:
    Kremayi kaynatmadan isitin ve kücük kücük dogradiginiz kuvertür cikolatayi icine atin,karistirarak eitin.Oda sicakliginda sogutun.
    Bunlarin hepsini yaptiktan sonra pandispanyayi üc kat kesin.Iki katina da kremayi sürün.Son parcayla kapatip en üste ganaji dökün.Güzelce esit olacak derecede yayin.Buzdolabinda sogutun.
    Isterseniz aralarina findik parcalari koyabilirsiniz.Benim gibi pastanin kenarini krem santiyle kapatabilirsiniz.Yani gerisi size kalmis.Evinizde ne varsa.
     
    Son düzenleme: 23 Eylül 2009
  2. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
  4. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Zor gözükse de hic zor degil yapimi arkadaslar.Dogum günleri icin ideal bir pasta.

    Ben beyaz cikolatayla biraz karistirdim bir de.Bu yüzden böyle güzel dalgali gözüktü.
     
    Son düzenleme: 23 Eylül 2009
  6. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    dayanamadığım şeylerden biride kremalı pastalar...çok harika gözüküyor hımmmmmmcokacimcoook
    :kahve: emeğinize sağlık...
     
  8. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    kuvertür çikolata nedir
    bitter çikolatamı
     
  10. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. estel

    estel Guest

    süper süper süper elinize kolunuza sağlık hmmmm....bi dilim alabilirmiyim:)
     
  12. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık çok güzel görünüyo
     
  14. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Kuvertür cikolata pasta icin olan cikolata demek canim.Türkiye'de marketlerde var.
     
  16. 23 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. EU3

    EU3 Guest

    Ellerine sağlıkk çok güzellll opuyorumnanaktan
     
  18. 24 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Azericim benimde tüm tariflerine güvendiğim bir siteden alıntı yapmışsın senin tariflerinde zaten ortada eminim muhteşem lezzetli bir pastadır.Ellerine sağlık cnm.


    Çok özür dileyerek konudan uzak ama balsurat a bişey söyleyeceğim ,takvimin çokkkkkk komik öldüm gülmekten :))))))))))