Mükemmel Pilavın Sırları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
    Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
    Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
    Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
    Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
    Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
    Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
    Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler
     
  2. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  3. simge__

    simge__ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2007
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yağı bol koyunca da tane tane olur pilav bide pirinçler şeffaf rengini alana kadar yağda kavrulur..
     
  4. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  5. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Allahım ya ne denediysem olmuyor olmuyor, yapamıyorum ben pilavı yaaaaa:çok üzgünüm:
     
  6. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  7. EU1

    EU1 Guest

    kuzum kusura bakma ama 3 aydır mutfakta olan ben bile yapabiliyorum Yalan söleme 32 yaşındasın ve pilav yapamıyosun ,,,,,,,,,,,,,, yeme bisi
     
  8. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  9. @TUANA@

    @TUANA@ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Kalan pilavı bir tava içine alıp, az miktar su koyun, 3-4 tane yumurtayı pirinçleri biraz aralayarak kırın, kapağı kapatın ve kısık ateşte yumurtalar pişine kadar bekleyin... üzerine biraz karabiber ve kırmızı toz biber serpin ve afiyetle yiyin. eşim çok sever akşamdan kalan pilav olursa sabah kahvaltıda muhakkak yeriz.. deneyin derim.. :1yes2:
     
  10. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  11. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Ama ben şöyle tane tane pilav yapamıyorum ve bunun yemeyle filan ilgisi ne?? Ayrıca niye yalan söyleyeyim. Enteresan ve anlam veremediğim bir yorum yapmışsın
     
  12. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  13. EU1

    EU1 Guest

    Yalan derken makaraya sarıyosun bisi aslında çokkk güsel yaparsın demek istedim...
    sanırım sen başka bişeye kısdın..
    pardon pardon kusura bakma yorumum için...
     
  14. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  15. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Yok valla yapamıyorum, keşke yapabilsem. zaten kayananamı kıskanıyorum kadın nasıl yapıyorsa hep tane tane pilavı. Zaten bebelerde anladı artık yemiyorlar pilavımı:Roflol:
     
  16. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  17. EU1

    EU1 Guest

    Ben yerim seni mi kırıcam :) :) :)

    Valla korktum tartışacağıs dieeeeeeeeeeeee

    çok şükür tatlıya bağladık

    Eminimki diger yemekleri daha güsel yapıosundur
     
  18. 19 Mart 2007
    Konu Sahibi : Elif
  19. mesure

    mesure Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    757
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    Pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar derler :sm_confused: ben annemin yalancısıyım ayda yılda bir oda nişanlım gelecekse yaparım yoksa kimse beni kolay kolay mutfağa sokamaz nasıl olsa ileride bol bol giricem diye :1yes2: Ben pilavı herzaman ölçülü yaparım yani 2 bardak pirince 4 bardak (yani herzaman iki katı ) su koyarım ayrıca pirinçleri yıkadıktan sonra beklettiğim suyuna bir iki damla limon sıkarım pirinçler benbeyaz olur ayrıca 1 adet küp şeker koyarım o da tadını daha güzel yapar :1yes2: