Mürdüm Eriği (Kara Erik)Marmeladı

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Mxixsra tarafından 18 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    18 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  1. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Sizde benim gibi mayhoş tatlı ve mis kokulu tatlara sevdalıysanız mutlaka tarifimi denemelisiniz arkadaşlar.Kendine has jöle kıvamı ayva reçelinde,frambuaz reçelinde,ergen reçelinde olduğu gibi , pasta süslemesinde de çokkkk elverişli olduğunu ispatlıyor.Mürdüm eriklerinin tam zamanı, denemek isteyenler peşimden gelsin lütfen.

    Eriklerimizi güzelce yıkayıp bir süzgece alıyoruz.

    *1 kilo mürdüm eriği
    *1 kilo şeker
    *1 yemek kaşığı limon suyu
    *Yarım çay kaşığı tarçın

    Fazla suyu süzülen eriklerimizin çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölüyoruz.Tencerimize eriklerimizi güzelce yaydıktan sonra şekerimizi üzerine döküp hem o güzel suyunun ortaya çıkması için hemde eriklerimizin iyice yumuşaması için 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyup kaynatmaya başlıyoruz,üzerinde oluşan köpükleri itinayla alıyoruz ki marmelatımız cam gibi ve uzun süre dayanıklı olsun.7-8 dk kaynattığımız eriklerimizi blendırla parçalayıp 4-5 dk daha kaynatıyoruz.Bu esnada limon suyumuzuda sıkıyoruz.Ocağın ateşini kapattıktan sonra tarçınımızı ekleyip karıştırıyoruz.Birazcık soğuttuğumuz marmeladımızı kuru kavonazlarımıza doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Afiyet olsun

    Püf noktası:
    Reçelin oldup olmadığını anlamak için,bir cam tabağa 1 kaşık konur, buzdolabına alınır, az beklenir, reçel kıvamı olmuşsa tamamdır.
    Bir de reçel veya marmellat çok kaynatılırsa, rengi döner ve çok koyulaşır.
     
    Son düzenleme: 19 Kasım 2009
  2. 18 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  3. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    [​IMG][/URL][/IMG]

    [​IMG][/URL][/IMG]

    [​IMG][/URL][/IMG]
     
    Son düzenleme: 18 Kasım 2009
  4. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ne yazikki recel cok sevmem
    neden bilmem ama sanirim asiri tatliligindan olsa gerek
    mayhosluu tadlara bayilirim ama
    bide daha cok severek yedigim marmelattir
    buda ilgimi cekmedi diil
    ellerine saglik hemsom
    benim buzlukda var hazir cekirdekleri ayrilip ikiye bölünmüs mürdüm eriklerim acaba onlarlada olurmu???
    esim cok sever recelli
     
  6. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  7. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Tabi olur incicim neden olmasın ama önce buzunu eritmelisin.Yaparsan resmini bekliyorum cnm.
     
  8. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canim saolasin cvp verdigin icin denicem insallah
    resminide yorumumla birlikde eklerim insallah hemsom
     
  10. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Mxixsra
  11. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Heyecanla bekliyorum tatlım
     
  12. 27 Şubat 2010
    Konu Sahibi : Mxixsra
  13. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine emgine saglik canimopuyorumnanaktan
    mayhos tatlari cok severim eminim nefistir mmmhh mayhos mayhoscokacimcoook