Mutfak püf noktaları ve daha fazlası

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EsmerYarim tarafından 29 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  1. EsmerYarim

    EsmerYarim Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.183
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    biz bayanlar pratik olmaya ve püf noktası bulmaya çok meraklıyız belki bazılarını biyelerden okuyor yapıyoruz ,bazılarınıda kendimiz uğraşarak püf nokta yaratıyoruz
    sizlerle bazı pratik bilgiler paylaşacam ve daha fazlası
    -genel -mutfak - temizlik - istenmeyen kokular altta vereceğim linkte hepsi var.

    umarım işinize yarar bilgiler bulursunuz :KK66:

    PRATİK BİLGİLER : Mutfak

    Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.

    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

    Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

    Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.

    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

    Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.

    Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

    Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.

    Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz.

    Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izalasyon.

    Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.

    Pasta yaparken katı yağ kullanacaksnız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.

    Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

    Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın

    http://www.bigglook.com/biggmenu/OmerAlbayrak/PratikBilgiler-Mutfak.asp

    umarım beğenirsiniz sevgilerimle
     
  2. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  3. EU1

    EU1 Guest

    Bisküvilerimi çok firinliyorum........
     
  4. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  5. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bir çok yerde pratik bilgilere rastlıyorum ama bunun gibi yaralısını ilk defa gördüm, paylaşım için saol.
    Yumurtalarım sürekli çatlardı, artık sirke koyucam.
     
  6. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  7. gulshenidil

    gulshenidil düş hekimi !!! Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.485
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    sirkede iyi fikir ,bende bir öneri veriyim kendi kullandığım......yumurta haşladığınız kaba kahve fincanının altlığınızı koyarsanızda çatlamıyor....sevgiler
     
  8. 29 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  9. EsmerYarim

    EsmerYarim Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.183
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    bende bir çoğunu yapıyorum ama bilmediğim püf noktalarda varmış onlarıda öğrendim artık ve sizlerde paylaşak istedim .işinize yarar bilgiler bulabildiyseniz ne güzel.
    ilginiz içinde teşekkürler ayrıca :)
     
  10. 30 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  11. nidah

    nidah Sabır ve Dua...!! Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    6.153
    Beğenildi:
    241
    Ödül Puanları:
    153
    bilmediğim ne çok şey varmış yaf:eek:
     
  12. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  13. 27Eylul

    27Eylul RABBİM SENDEN İSTİYORUM Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bildiklerimizin yanında bilmediklerimizide öğrenmiş olduk teşekkür ederiz canım.
     
  14. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  15. alize_13

    alize_13 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için teşekkürler
     
  16. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  17. icedream

    icedream anasının kuzucukları Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    350
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    108
    kaydirigubbakcemile5her eve lazım bunlar ... sağol canımkaydirigubbakcemile
     
  18. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EsmerYarim
  19. pamukcuk

    pamukcuk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2008
    Mesajlar:
    440
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bilmediğim birkaç şey varmış ama sarmısağı saklama yöntemi iyi fikir teşekkürler....