Mutfak Püf Noktaları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve DISHY tarafından 30 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : DISHY
  1. DISHY

    DISHY Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlar hayatı kolaylaştıracak birkaç şey....

    Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın.

    Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.Daha kolay pişecektir.

    Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

    Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.

    Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.

    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

    Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

    Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.

    Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra pişirin.

    Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.

    Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

    Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

    Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır

    a.s.
     
  2. 30 Ekim 2008
    Konu Sahibi : DISHY
  3. dimple2

    dimple2 3aslanannesiyimben Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.641
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine sağlık verdiğin bilgiler için
     
  4. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : DISHY
  5. zeynep215

    zeynep215 edep ya Hu!!! Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.454
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    emeğine sağlık arkadaşıma.s.
     
  6. 31 Ekim 2008
    Konu Sahibi : DISHY
  7. EU1

    EU1 Guest

    sagolasın canm guzel bılgıler
     
  8. 7 Mart 2009
    Konu Sahibi : DISHY
  9. gurcan06

    gurcan06 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2008
    Mesajlar:
    492
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    cok saol güzel bilgiler bi coğunu bilmiyordum...
     
  10. 10 Mart 2009
    Konu Sahibi : DISHY
  11. rosa67

    rosa67 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2008
    Mesajlar:
    202
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    çok gzel bilgiler saol cnm
     
  12. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : DISHY
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Her biri faydalı işe yarayacak bilgiler