Mutfakta Pratik Çözümler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve karisx tarafından 2 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    2 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  1. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    kızlar baktım böle bi konu var mı diye ama bulamadım; eğer varsa sayfa oraya yönlendirilir heralde...

    mutfakta karşılaştığımız zor durumlara karşı yaptığımız şeylerden bahsedelim; mesela soğan doğradıktan sonre eldeki kokunun çıkması için (sabunla yıkandığında bile çıkmıyo o koku) metal bi mutfak malzemesini (çatal, kaşık, bıçak gb) bütün parmaklarımız değecek şekilde tutup bir dakka akan musluğun altında tutunca elimizdeki soğan kokusu geçiyor...

    bu tarz önerilerinizi bekliyorum; karşılaştığınız bi durum karşısında ne yapıyosunuz?
     
  2. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  3. ecrn2009

    ecrn2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2010
    Mesajlar:
    6
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    bende tava, tenceredeki yağlar için karbonat kullanıyorum.
     
  4. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  5. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Karbonat ocak temizliğinde de işe yarıyor.
     
  6. 6 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  7. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    soğan doğrarken gözlerin yanmaması için ağzımıza su alıp yutmadan ağzımızda tutuyoruz ve soğanı doğruyoruz, gerçekten gözlerimiz yaşarmıyo:)
     
  8. 19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  9. yemektarifleri

    yemektarifleri chef Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Ekmeklerinizi dilimlemeden önce bıçağınızın ucunu ateşe tutun daha rahat doğrayabileceğinizi göreceksiniz.
     
  10. 19 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : karisx
  11. yemektarifleri

    yemektarifleri chef Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Balık kızartırken mutfaktaki kokuyu önlemek için yağa bir kaç sap maydonoz koymayı deneyebilirsiniz.
     
  12. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  13. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    balık kızartmalarının daha lezzetli olması için; una bulamadan önce tuzlu süte yatırın, patates nişastasında yuvarlayın, böylece kızarttığınız balıklar daha güzel renkli ve kıtır kıtır oluyo... balık kokusundan kurtulmak için yağa limon suyu sıkabilirsiniz... elinize sinen balık kokusu için ellerinizi de limonla ovuşturun, hatta balığı ayıklamaya başlamadan önce limonla elinizi ovarsanız, koku hiç sinmez...
     
  14. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  15. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    cevizlerin iyi ve çürük olanlarını ayırmak için hepsini içi su dolu derince bi kaba koyun, çürük olanlar suda yüzerken, iyi olanlar dibe çöküyo...
     
  16. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  17. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    cevizleri bi gece şekerli su içinde bırakırsanız kabukları daha kolay kırılıyo, hem de cevizleri bütün olarak çıkarabiliyosunuz...
     
  18. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : karisx
  19. karisx

    karisx sil baştan başlamak Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.259
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    et köftesi hazırlarken içine yumurta sarısı yerine bi iki damla zeytin yağı ilave ederseniz köfteler daha yumuşak oluyo...