Müthiş Pogaca

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Ilık su,maya,şeker bir kapta mayalanmaya bırakılır. Sonra oda sıcaklığında bekletilmiş 2 tam yumurta 2 yumurta akı(2 sarısı üzerine)yoğurt,sıvıyağ kabarmış maya ile karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilmeye başlanır.Oldukça yumuşak bir hamur olması gerekıyor.Mayalanmaya bırakılır.Kabarmış hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alınır ve oda sıcaklığında yumuşamış margarinden fındık büyüklüğünde alınıp hamura sürülür hamur yuvalanır iç malzemesi konularak yağlanmış tepside kıarana dek pişirilir.NOT:YAKLAŞIK 37-40 ADET POĞOÇA OLUYOR Fırından çıkarttığımızda üzerine su serpip örtü örtüp 5 dakika bekleyin daha güzel oluyor AFİYET OLSUN