Muzlu Dondurma

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Muzları soyarak süzgaçten geçirin.
    Üzerlerine 1 adet limon suyu dökerek bir kenarda bekletin.
    Şekeri ve 2 su bardağı su ile tencereye koyun.
    Tencereyi ateşe oturtarak 5-10 dakika kaynatın ve ateşten indirip soğutun.
    Şurup soğuyunca muzlarla karıştırıp tekrar hepsini ezerek süzgeçten geçirin.
    Karışımı buz kalıplarına koyun ve buzdolabının buzluğunda donmasını sağlayın.
    Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrardan buzluğa koyun.
    İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın.
    NOT : Muzlu karışımı robottan geçirerek te yapabilirsiniz