Muzlu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EflatunSu tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  1. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Muzun kek içindeki lezzeti harika oluyor.

    Malzemelerin en az 30 dakika oda sıcaklığında beklemesi gerekiyor.
    Muzlar püre haline getirilmeli ancak bu işlem hamur hazırlandıktan sonra yapılmalı.Yoksa muzlar kararır.

    2 yumurta
    1 bardak şeker
    2 muz
    2 bardak un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 kaşık süt
    kabartmatozu
    vanilya
    2 kaşık kakao

    Şeker ve yumurtalar çırpılır.Yağ eklenir.Un,kabartmatozu,vanilya elenerek karışıma eklenir.Hamurun 3/4 ü yağlanıp unlanan kalıba yayılır.
    Kalan hamura;kakao,süt ve muz püresi eklenip karıştırılır.Kalıptaki kekin üstüne yayılır.
    160 derecede pişirilir.
     
  2. 27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  3. nesemese

    nesemese Mevlam bizi koru.. Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Canım resmi yok mu? Görmek isterdim. Denediniz mi?
     
  4. 27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  5. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Burada yazdığım tüm tarifleri denedim ve gayet memnun kaldım.Halada yaparım.Maalesef resmi yok şu anda.Tavsiye ederim denemenizi.yerimseniben
     
  6. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  7. muku68

    muku68 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tarifiniz için teşekkür ederim, bugün denedim ama sonuç hüsran oldu. muzlu kısmı pişmedi, bi garipoldu. acaba ölçülerdemi yanlışlık yaptım? aynısını yaptım ama sanırım bardak ölçülerinizçok net değildi. un ve şekeri su bardağıyla ölçüp ekledim, ama un fazla geldi. hepsini 1 buçuk bardak un katına keke göre sert bir hamur oldu ve miktarı da azdı. kabardı biraz ama umduğum gibi olmadı malesef. yeniden başka bir kek yapmak zorunda kaldım:sm_confused:
     
  8. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  9. muku68

    muku68 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tarifiniz için teşekkür ederim, bugün denedim ama sonuç hüsran oldu. muzlu kısmı pişmedi, bi garipoldu. acaba ölçülerdemi yanlışlık yaptım? aynısını yaptım ama sanırım bardak ölçülerinizçok net değildi. un ve şekeri su bardağıyla ölçüp ekledim, ama un fazla geldi. unun hepsini değil 1 buçuk bardak kadar kullanmama rağmen keke göre sert bir hamur oldu ve miktarı da azdı. kabardı biraz ama umduğum gibi olmadı malesef. yeniden başka bir kek yapmak zorunda kaldım:sm_confused:
     
  10. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  11. muku68

    muku68 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2007
    Mesajlar:
    72
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ha bir de muzlar kararır demişsiniz ama zaten kakao katıyoruz ya rengi ister istemez kararıyor değil mi?:uhm: