Muzlu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.606
    Beğenildi:
    5.135
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2.5 kap un
    - 1/2 kap oda sicakliginda tereyag
    - 1+1/4 kap seker
    - 2 yumurta
    - 1/2 kap eksi krema (yogurt kullandim)
    - 1 tatli kasigi vanilya
    - 2 tatli kasigi kabartma tozu
    - 1 tatli kasigi tarcin
    - 1 tatli kasigi karbonat
    - 1/2 tatli kasigi kucuk muskat
    - 1/2 tatli kasigi karanfil
    - 1/2 tatli kasigi tuz
    - 1.5 kap muz, pure haline getirilmis (orta boy 4 adet muz)

    Firininizi 180C ye ayarlayin. Tereyag ve sekeri krema haline gelinceye dek cirpin. Cirparken yumurtalari tek tek ekleyin.
    - Yogurt ve vanilyayi ekleyin.
    - Ayri bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatlari eleyin ve karistirin. Bunu sivi karisima ekleyin. Daha sonra muzu ekleyin ve karistirin.
    - Yaglanmis kek kalibiniza bosaltip, 40-45 dk ya da ortasina batirdiginiz kurdan kuru cikincaya kadar pisirin. 10 dk kadar sogutup, kalipdan cikarin ve izgara telinin uzerinde sogutun
     
  2. 17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    muzlu kekı baska bır tarıfle denemıstım cok hafıf ve guzel bır kek olmustu.yalnız bendekı tarıfte 2 adet muz vardı o yuzden cok fazla muz tadı alamamıstık.bırde bu tarıfı denemelı