Muzlu kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve keri34 tarafından 9 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : keri34
  1. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    -

    sutu ısıtın ve lımon suyunu ekleyerek 15 dk.bekletın.muzları ezerek pure halıne getırın.

    2 adet muz
    125 gr.tereyag
    1.5 su bardagı tozseker
    2 adet yumurta
    2.5 su bardagı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanılya
    1 su bardagı cevız
    yarım cay bardagı sut
    1 yemek kasıgı lımon suyu

    yumurta,tozseker,vanılya ve oda sıcaklıgında yumusamıs tereyagını mıkserle cırpın.lımonlu sutu ekleyın.un ve kabartma tozunu ılave edın.muz ıle cevızı de ekleyıp karıstırın.kek kalıbını yaglayıp hamuru kalıba dokun.170 derece fırında pısırın.