Muzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 16 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    16 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    •3 yumurta
    1,5 su b. yoğurt
    1 su b. toz şeker
    1 su b.irmik
    1 paket kabartma tozu
    1 limon kabuğu rendesi
    1 su b. söke un
    •Şerbeti için:
    4 su b. su
    3 su b. toz şeker
    1 dilim limon
    •Pudingi için:
    1 poşet söke muzlu puding
    3 su b. süt

    Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yoğurdu ve limon kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Hepsi karışınca üzerine kabartma tozu, irmik ve unu (ortalama 1 su b.) beraber karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derecelik fırında pişirin.

    Bu arada şerbeti de ekleyip soğumaya bırakın.

    Diğer tarafta muzlu pudingi hazırlayıp soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp kürdanla delerek çekmesini sağlayın. Şerbeti çekince üzerine muzlu pudingi dökün. (eğer sertleşmişse biraz ılık süt ile kıvamını açın.)
     
  2. 16 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148