Muzlu Rulo Pasta ( Resimli Anlatımlı )

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Larkin tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  1. Larkin

    Larkin Kocitim <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.292
    Beğenildi:
    781
    Beğendikleri:
    900
    Ödül Puanları:
    113
    Muzlu rulo pastayı pastaneden almaya son.
    Ne zaman yapsam ; &quot;Hazır bu değil mi?&quot; sorusuyla karşılaşıyorum ve büyük bir mutlulukla hayır ben yaptım diyorum. Yapımı çok basit çok kolay bir pasta. Tadı ise pastanedekinin aynısı.

    2 paket krem şantiyi, yaklaşık 1 su bardağı soğuk sütle yapıp buzdolabında kullanım sırası gelene kadar bekletin.
    Buzdolabında bekleyince daha koyu kıvamlı oluyor.
    Ve en önemli ayrıntılardan biri mutlaka servisten 12 saat önce yapılması gerekiyor. Yani misafirleriniz gelmeden 1 gün önce yapmanız yeterli.
    Pasta buzdolabında bekleyince daha güzel oluyor.

    4 yemek (çorba) kaşığı toz şeker
    4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
    4 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    2,5 adet muz
    2 paket krem şanti
    Krem şantiyi yapmak için 1 su bardağı süt

    Bir kaç kaba ihtiyacınız olacak. Çünkü yumurtanın sarıları ve şeker bir kapta, yumurta akları bi kapta, un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılacak.
    Krem şantiyide önceden hazırladınızmı bu iş tamam demektir.
    Gelelim yapım aşamasına. Resimli olarakta aşağıda anlattım ama buradan dikkat etmeniz gereken detayları vereyim.
    4 yemek kaşığı şeker ve 4 yumurtanın sarısını bir kapta iyice çırpın. (Benim düşünceme göre yumurta sarıları şekerle çırpılınca yumurta kokusu olmuyor)
    Başka bir kapta ayırdığınız yumurtanın beyazlarını köpükler oluşana kadar çırpın.
    Gene bir kapta 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu iyice karıştırın.
    Çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarıları ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edin ve un+kabartma tozu karışımınıda ekleyip yavaşça çırpın.
    Elde edilen karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
    Kekin hamuru çok az gibi gelecektir ama merak etmeyin yeterli geliyor.Kaşık yardımıyla bütün tepsiye yayın. Çok ince bir hamur olacak.
    Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Yalnız hamur çok ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Başından ayrılmayın derim :)
    Devamını resimlerde görebilirsiniz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Ocak 2009
  2. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  3. Larkin

    Larkin Kocitim <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.292
    Beğenildi:
    781
    Beğendikleri:
    900
    Ödül Puanları:
    113
    Yağlı kağıda kaşık yardımıyla yayılmış kek hamuru

    [​IMG]

    Fırından çıkınca ( Bizim fırın biraz yakıyor :))

    [​IMG]

    Fırından çıkar çıkmaz, sıcak sıcak rulo yapıyoruz

    [​IMG]

    Üzerine ıslak bez koyup biraz bekletiyoruz

    [​IMG]

    Islak bezle bekledikten sonra, hamurumuzu kağıttan kolayca ayırıyoruz

    [​IMG]

    Bu arada muzlarımızı 2'ye bölüyoruz. Çünkü rulo düzgün olsun diye bir ters bir düz olarak koyacağız. Muzlarınızı uzunlamasına 4 e bölebilirsiniz. Bu yerken her seferinde ağzınıza muz gelmesini sağlar :)

    [​IMG]

    Kağıttan hamurumuzu ayırdıktan sonra, krem şantimizin 3'te 2'sini içine yayıp muzlarımızı bir ters bir düz yerleştiriyoruz.

    [​IMG]

    Ve yaklaşık 2 kere çok sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz.

    [​IMG]

    Ve üzerine kalan krem şantimizi sürüp, 1 saat buzlukta, servis yapana kadarda buzdolabında bekletiyoruz.

    [​IMG]

    Üzerine isteğinize göre ceviz yada fındık parçacıkları, yada çikolata sosuyla dökebilirsiniz.
    (Bu tarifi ben hazırladım ancak son hali ablamın yapmış olduğu pasta.Ben ikram ederken çekmeye fırsat bulamaşıtım.)

    [​IMG]

    Afiyet olsun...
     
    derha bunu beğendi.
  4. 11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  5. gxuxndxuxzxuxn karanlxixxgxxix

    gxuxndxuxzxuxn karanlxixxgxxix düzce'mi özledim Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    4.295
    Beğenildi:
    2
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    eline koluna sağlık çok güzel olmuş canısı
    önçeleri biliyodum unutmuştum şimdi
    senin bu tarifle unuttuğum yerden devam diyelim
    kendine iyibak hamaratlı arkadaş
     
  6. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  7. nevinxixrmak

    nevinxixrmak Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.233
    Beğenildi:
    6
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    (Bu tarifi ben hazırladım ancak son hali ablamın yapmış olduğu pasta.Ben ikram ederken çekmeye fırsat bulamaşıtım.)

    Burdaki "abla" ben oluyorum...sırnaşık şey

    Söylenecek fazla şey yok.Harika,mükemmel,olağanüstü bir lezzet.

    Benim gibi pasta severler için vazgeçilmez bir tarif...

    Misafirlerinizi, evde yapılmış olduğuna ikna etmeniz biraz zor olacakkaydirigubbakcemile3

    Tek püf noktası,tarife harfiyen uymanız.Aman yumurtaları aynı kapta çırpsam nolur demeyim,bu güzelim pastayı riske atmayın derim ben:roflol:

    Herkese afiyet olsun,ellerinize sağlık şimdidencokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
     
  8. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  9. EU3

    EU3 Guest

    ellerinize sağlık bacılar süper görünüyor cokacimcoook
    bi sorum olcak bu tarifin çukulatalı olanını yapsak nasıl olur :uhm:
    bizim evde herkes çukulata deliside yerimseniben
     
  10. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  11. ozgurdu

    ozgurdu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.701
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Ben her zaman yapıyorum bu pastayı.Ben yağlı kağıt olmadığı için alüminyum folyo seriyorum, katı yağı fırçayla iyice sürüp sonra karışımı döküyorum.Çikololatalısıda çok güzel oluyor.Şantiyi sade kullan aralarına ve üzerine damla çikololata dök harika oluyor.
     
  12. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  13. Larkin

    Larkin Kocitim <3 Pro Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.292
    Beğenildi:
    781
    Beğendikleri:
    900
    Ödül Puanları:
    113
    Ben bunun çikolatalı versiyonunuda yaptım. 4 yemek kaşığı un yerine 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı kakako koyup kakaolu bir kek yapmıştım.
    İçinede sade krem şanti, gerçek çikolata parçacıkları koyup, üzerinede kakaolu krem şanti sürüp çikolata sosu dökmüştüm.
    Oda çok harika oluyor ancak içinde muz olmadığı için rulo pek dik durmamıştı.
    Ama tadı harikaydı. Tarifi o şekildede yapabilirsin yengeçablam :))
     
  14. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  15. papatya16

    papatya16 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.875
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    oyy oyyy cnmm çok güzel görünüyor..
    ellerine sağlıkk ....
     
  16. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  17. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende yaparım bunu.ama içine kremşanti sürmüyordum.ben çikolata sürüyorum ,üstünede bal sürüyorum.tabiki muzda var içinde.sonra rulo yapıyordum.birde böyle denemek istiyorum.teşekkürler paylaşımın için.
     
  18. 12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Larkin
  19. dilegim

    dilegim artık bambaşka biri Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.078
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok guzel gorunuyor canım en kısa zamanda yapıcam bu arada bır sorum olacak hamur sıcakken mı krem santıyı suruyoruz ıcıne