Muzlu rulo pasta

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Normal kek sıralamasına göre yapılır .ama yumurta ve şeker çok çırpılır sonra diğer malzemeler konur normal kek yapılır.yalnız kek hamuru cıvık olacak.fırın tepsisinin üzerine aleminyum folyo serilir ve yaglanır hamur dökülür yaklaşık 170 derecede pişirilir.
    muhallebi yapılışı:
    margarin hariç tencereye tüm malzemeler konur iyice karıştırılır.orta ateşte pişene kadar karıştırılır.sonra margarinle 2 dk.daha karıştırılarak kısısk ateşte pişirilir.10 dk sogumaya bırakılır ara ara karıştırılır.
    kek hamurunun ilk sıcaklığı çıkınca aleminyum folyoyla rulo şekli verilip sarılır (alışması için)açılır.muhallebi kekin her yerine sürülür muzlar konur ve yavaşca aleminyum folyodan çıkarılarak sarılır(spatula yardımıyla)bu şekilde normal ortamda soğuyana kadar bekletilir.soğuyunca üzeri krem şanti ile sıvanır ve damla çikolatalarla süslenir..1 gece dolapta bekletilir..afiyet olsun:)