Nane Çuçe (kuş otu) (Mardin)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve NILBERA tarafından 1 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır arkadaşlar daha denemedim



    1 kg nane çuçe
    • 1 baş kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 100 mi Mardin zeytinyağı
    • 1 bardak çökelek
    • Tuz
    • Kuru kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI:
    Nane çuçeler bol suda örselenVİRÜS!meden yıkanıp suyu iyice süzülür. Otla çökelek bir tepsinin içinde yoğrulur, yaklaşık bir gün üzeri kapalı olarak ekşitilir. Soğan ve sarımsakVİRÜS!lar küçükçe doğranır. Bir tencerede ot ile çökelek iyice ısıtılıp üzerine zeytinyağı koyulur. Beklemeden soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Kuru biberler de birlikte tavlandıktan sonra çökelekli ot eklenerek güçlü ateşte yaklaşık 20 dakika silkeleyerek pişirilir. Nane çuçeyi kendi yaptığınız yufka ekmeklerle ister dürün ister sokum yaparak yiyebilirsiniz.
     
  2. 1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
    alıntıdır