Naneli sos/ızgara ve kırmızı etler için

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Bu sos sıcak ve soğuk kuzu ve koyun etiyle servis yapılır



    Gereçler: 1 litre
    250 gr Nane yaprakları
    Toz şeker
    200 ml Su
    700 ml Sirke

    Yapilişi:Nane yapraklarini kiyip, toz şekerle birlikte bir kariştirma kabina koyun.Suyu bir taşim kaynatin.Şekerli nane yapraklarinin üzerine dökün ve soğumaya birakin.Sirkeyi ekleyerek hepsini beraber iyice kariştiriniz
    kaynak :gecekahveresi.org