Nar nasl muhafaza edilmeli?ve nasl ayklanr?

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve ccerence tarafından 5 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  1. ccerence

    ccerence Guest

    narın bol oldugu ucuz oldugu mevsiminde biraz nar depolamak istiyorum.hem herşeyi mevsiminde yemek sağlık adına hem de zaten mevsimi olmadıgında çok pahalı oldugu için aile bütçemiz için önemli...

    şimdi benim sormak istediğim narı ayıkladıktan sonra nasıl muhafaza edebiliriz?

    -konserve mantıgıyla... (kavanozlara doldurup sıcak suda kaynatıp vakumlatarak)

    -buzluga atarak... (ki bence çıkınca suyunu salıp tek çekirdek kalır gibime geliyor)

    -kavanozlara doldurup sıkıca kapatıp buzdolabına koyarak (ama uzun vadede dayanır mı)

    sizce nasıl yapılmalı?

    ve bildiginiz pratik bir yöntem var mı ayıklamada uyguluyabilecegimiz...
     
  2. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  3. nurcandan

    nurcandan Guest

    Soyma konusunda yardımcı olabilirim.Diğerleriyle ilgili bir fikrim yok... Narları tıpkı portakal gibi soyun.Yani önce tepe kapağını kesin.Sonrada boyuna olmak üzere narın büyüklüğüne göre tepeden aşağıya doğru(4-5 dilim olacak şekilde) kesin. Bu yöntemle ayıklamak hem daha kolay oluyor hem de ayıklarken çevreye sıçramıyor. Ama dikkat edin.Biliyorsunuz nar lekesi çıkmaz. Afiyet olsun.
     
  4. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  5. biranne54

    biranne54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    ben de merak ediyorum,bilen biri bilgilendirse çok iyi olur.
     
  6. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  7. barsed

    barsed çocuktum hürdüm!!!! Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    225
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    benim bildiğim ayıklama şekli söyle
    narı bikaç dilim olarak kestikten sonra bir kabın tasın içine su doldurup suyun içinde ayıklarsan hiçbiryere sıçramaz ve nar lekesi gibi bir derdinde olmaz.:kahve:
     
  8. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  9. ccerence

    ccerence Guest


    hım su işi mantıklıymış gerçi ben zaten sıçratmıyorum 4falan kesiyorum narı sonra tek tek çıkarıyorum taneleri...

    geçen oktay ustanın porgramında 3ye bölmüştü narı tezgaha çevirdi narın yüzü sırtından bıçakla mı ne vurdu dçküldü narlar tezgaha dedim demekki bu işin bi kolayı var ondan sordum.
     
  10. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  11. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    kayınpederim ayıklıyor narları ama inan mevsim olarak saklanmıyorki canım..
    onları plastik saklama kaplarına koyuyor.o şekilde dolapta muhafaza ediyor.
     
  12. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  13. vill

    vill Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2008
    Mesajlar:
    23
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Merhaba bayanlar,
    Ben de narın çok faydalı bir meyve olduğunu bildiğim ve çokta sevdiğim halde şu tanelerini ayırma işi yüzünden yıllardır eve sokmuyordum. Ama sonra metodunu öğrendim. Narı enlemesine yada boylamasına farketmez ortadan ikiye bölün ve iç kısmı avucunuzun içine alarak tersinden tüm etrafına kaşığın arkasıyla vurun. İçinde bir tane bile bırakmıyor. Ama bu işi lavabonun içinde yapmanızı öneririm, biraz etrafa sıçrıyo. İnanılmaz basit bir şekilde çok sayıda narı temizleyebiliyorum. Ve onları saklama kabına koyup dolapta 10-15 gün tutabiliyorsunuz. Ama daha uzun süre nasıl saklanır bilemiyorum. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
     
  14. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  15. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Bende nar aldimmi.Hepsini acip saklama kabinda,buzdolabinda bekletiyorum.Ama öyle haftalarca degil.Cabuk tüketiyoruz.

    Nar bir mucize meyve,iyi gelmedigi sey yok gibi.

    Birde eksili olanlari vanilyali dondurma üstüne dokörek,yada meyveli yogurtla beraber yiyoruz.Böylece eksiligi bir nebze azalmis oluyor.Ve degisik şık bir sunum yapmis oluyorsunuz.
     
  16. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  17. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    nari ayiklayarak nasil muhafaza edilebilir bilmiyorum.biz ayiklamadan saklardik,kabuk kurur ama ici daima taze kalirdi.
    nar agaclarimiz vardi, topladigimiz narlari
    serin ve karanlik bir yere serer öyle saklardik, uzunca bir süre dayanirdi.
     
  18. 8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ccerence
  19. Beken

    Beken Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    9
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    merhaba tabıkı var narı enine kesiyoruz sonra elınıde bulunan narın kabuk bölümne bır kaşıkla vurarak taneler tabaga düşüyor hemde taneler hıc zarar görmeden afiiyet olsun Naz BERKE