Nefis Mantarlı Böreğim (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Ailece bayıldığımız sık sık yaptığımız böreğimiz...



    5 adet yufka
    400 gr mantar
    1 dilim kaşar peyniri (parmak kalınlığında)
    2 küçük boy domates
    1 yumurta
    Yarım bardak süt
    Sıvı yağ

    Mantarlar ve domatesleriı küp küp doğruyoruz, kaşarı rendeliyoruz. İçine biraz tuz atarak harcımızı elde ediyoruz.
    [​IMG]
    Yumurta, süt ve biraz sıvıyağı çırpıyoruz.
    [​IMG]
    Tepsimizi yağlayıp yufka seriyoruz.
    Her kata önce yumurtalı karışımdan serpip sonra harcımızı yayıyoruz.
    [​IMG]
    Kalan yumurtalı karışımı böreğimizin üstüne döküyoruz.
    [​IMG]
    180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
     
  2. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Aaaa başlığım değişmiş kaydirigubbakcemile3
     
  6. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  7. batuhanim

    batuhanim 1 prens 1 prenses annesi Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.348
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    emegine saglik bayilirim mantara mutlaka deneyecem
     
  8. 27 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  9. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Şiddetle tavsiye ederim tadına doyulmuyor...
     
  10. 25 Aralık 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  11. hammer

    hammer papatya Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    327
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kac kata harctan koyuyosun;bi demantar cok su birakir ya cigden mi koyuyosun
     
    Son düzenleme: 25 Aralık 2010
  12. 25 Ocak 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  13. snnzlsdtcbc

    snnzlsdtcbc Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    761
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    Mantarları direkt olarak doğradınız sanırım.
    Biz biraz suyunu çekmesi için pişiriyoruz.
    Bu şekildede merak ettim.
    Mantarlar çok diri kalmıyor değil mi?

    Elinize sağlık
     
  14. 27 Şubat 2011
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  15. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Ben pişirmeden koyuyorum ve çok lezzetli olmuyor diri kalmıyor...