Nefis Sebzeli Hamsi(RESİMLİ)

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve DESPO tarafından 4 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  1. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG][​IMG]

    balıkların kılçıkları ayıklanır

    yarım kilo kılçıkları ayrılmış hamsi-yarım kilo kültür mantarı-1 kuru soğan-2 domates-2 havuç-2 patates-tane karabiber-tuz

    bütün malzemer küp küp doğranır
    bütün malzemeler küp küp doğranır.sırasıyla soğan,havuç,mantar,patates,domates sotelenir.tane karabiber ve tuz katılır.yarı pişmiş olan bu karışımın üzerine hamsiler şekildeki gibi dizilir.üzerine geçmeyecek şekilde sıcak su eklenir.15-20 dakika pişirilir.üzeri limon dilimleri ile servis edilir.not:çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim.(benimkinde limon dilimleri yok çaktırmayınn:))
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 5 Mayıs 2009
  2. 4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  3. Cilek

    Cilek 03.10.2010 Pro Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.674
    Beğenildi:
    34
    Ödül Puanları:
    153
    ohh mis gibi görünüyo valla cnm ellerine sağlık denizden babam çıksa yerim cokacimcoook
     
  4. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Ellerinize sağlık bende denizden ne çıksa yiyen grubundanım....
    Çok lezzetli görünüyorlar...
     
  6. 5 Eylül 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  7. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    tatlım nefis görünüyor ellerine sağlııkk yerimseniben
     
  8. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Gerçekten nefis görünüyor..Karadenizli olarak bayıldım:)
    ben de isterim..
     
  10. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  11. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    beğendiğinize sevindim:))
     
  12. 6 Kasım 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  13. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    nereli olduğunuzu bilmiyorum ama ben trabzonluyum ve hamsi yemeklerine mantar koyulduğunu ilk defa gördüm.mantarda çok lezizdir ama hamsinin tadını bozmuyor mu?
     
  14. 6 Kasım 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  15. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    slm canım.ben karadenizli değilim.alışagelmiş damak tadlarımızda farklılık pek kabul etmeyiz.herşey usulüne göre olmalı.ama ben bi deneyin derim.biz çok sevdik bu yemeği.mantar balığın tadını etkilemedi.zaten çok aşırı koymadım mantarı.
     
  16. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  17. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
  18. 7 Kasım 2009
    Konu Sahibi : DESPO
  19. DESPO

    DESPO HATALIYSAM editöre bildir Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106