Negerek (karaburun) böreği

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve ftmklc tarafından 29 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ftmklc
  1. ftmklc

    ftmklc Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.155
    Beğenildi:
    872
    Ödül Puanları:
    188
    arkadaşlar ben beslenme düzenimde kabaga oldukca yer ayırıyorum..sebebi hem tadını beğenmem hem de bağırsaklarımı yumuşatması
    100 gr kabakta (çiğ) sadece 28 kcal bulunmakta..yağ yok sayılır 0,1 gr... kalsiyum fosforun bol bulunması sebebi ile hastalıkların iyileşmesini hızlandırır.ayrıca içinde bulunan K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlar..sinirleri yatıştırır,bağırsakları temizler,kabızlığa iyi gelir...başta akciğer olmak üzere birçok kanser türüne karşı önleyici etki gösterir..yemek borusu,mide,mesane ve gırtlak kanserine yakalanma riskini en aza indirir..hem normal bildiğimiz kabağın hem de balkabağının cekirdeğinde bolca çinko bulunmakta..



    *1/2 rendelenmiş kabak
    *1/2 sb pirinç
    *2-3 diş sarımsak
    *150-200 gr herhangibir peynir..lor da olabilir
    *2 yumurta
    *gönlünüze göre yeşillik(nane,maydanoz,dere otu,taze soğan...)
    *2 sb kadar süt(karışımın üzerini gececek kadar)
    biraz tuz,karabiber,kırmızı pul biber
    *1 çay kaşığı çörek otu
    *üzerini süslemek için domates ve biber dilimleri
    *tepsiyi yağlayacak kadar zeytinyağı(ben yağlı kağıt seriyorum)

    süt,domates,biber ve yağ dışındaki malzemeleri karıştırın.tepsiyi yağlayıp karışımı tepsiye güzelce yayın.üzerini gececek kadar süt gezdirin.domates ve biber dilimleriyle üzerini süsleyin.isterseniz üzerine cörek otu ya da keten tohumu gezdirebilirsiniz..180-200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dk(kenarları kızarana kadar)pişirip hafif ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz..
    bir çeşit mücver gibi..kızartma olmadığı için benim tercihim bu..
     
  2. 29 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ftmklc
  3. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kabagin bu kadar faydasi oldugunu bilmiyordum ,tad olarak ben de cok severim bir de bunu deneyeyim saol ellerine saglik
     
  4. 28 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ftmklc
  5. seaBahAR

    seaBahAR de profundis Editor

    Katılım:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    10.949
    Beğenildi:
    8.192
    Ödül Puanları:
    238
    a.s. Alleysencim, "börek" dendiği için tarifte un ya da yufka benzeri bir malzeme bekliyordum. Neyseki yokmuş. Bu nedenle denenebilir olduğunu düşünüyorum.
    Ancak bir endişem var.. O da tarifte geçen koskoca 2 su bardağı süt..

    Huyum gereği, sıcak süt kokusu olan eve bile giremem ben, düşün yani.. yerimseniben

    Sorum şu; Pişirdik güzelce, fırından çıkardık dikkatle, tam yiyeceğiz zevkle... ve işte bu anda süt kokusu geliyor mu, gelmiyor mu..

    Geliyorsa deneme şansım yok. Ancak bu noktada hemen ikinci soruma geçebilirim.. Süt yerine yoğurtla denedin mi hiç?

    Cevabına göre hareket edeceğim, çünkü; kabak benim de favorilerim arasında...
     
  6. 28 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ftmklc
  7. ftmklc

    ftmklc Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.155
    Beğenildi:
    872
    Ödül Puanları:
    188

    bende aksine sütü çok severiiimmm..yoğurtla hiç denemedim.süt kokusuda yani sanki beşamel sos gibi geliyo.ben de bunu bi diyet dergisinde okuyup denemiştim.malum bizde diyet hiç bitmez :jeyyar: bi deee mücver gibi oluyor,fırında piştiği için yağsız ve hafif...