Nescafe yapımı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kajmer tarafından 17 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  1. kajmer

    kajmer Rot-balans gerekmekte:) Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Arkadaşlar hani şu Mado tarzı yerlere gittiğimiz bize bole kopuklu mopuklu gzel bir nescafe getiriyorlar ya, onu evimizde nasıl yapabilriiZ? nasıl kopurtebiliz? (turk kahvesinden bahsetmiyorum bu arada, nescafe:)) forumda aradım ama bulamadım..:KK43:
     
  2. 17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  3. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    ince dairesel uçlu bi blender tarzı aleti vardı arkadaşımda az su ve nescafe ile iyice çırpıyordu ,inanın kahve bitince bile hala köpüğü oluyordu fincanda
     
  4. 17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  5. acxix_hatxixralar

    acxix_hatxixralar 19.09.2014 Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    667
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Sanırım cappucino yu kasdediyosun... Onların özel makinesi var :eek:
     
  6. 17 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  7. s_s_e_l_i_n

    s_s_e_l_i_n Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2009
    Mesajlar:
    546
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bardağa az sade gazoz koy ve neskafe iyice karışır köpürünceye kadar sonra suyu yavaşça ekle güzel oluyor tavsiye ederim
     
  8. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  9. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    galiba bunun için doğuştan yani batılılar gibi aileden nescafe daha doğrusu kahve kültürü olması gerekiyor , hangimiz kahvaltıda çayı nescafeye tercih ederizki , arada tamam ama çay gibi devamlı no , tabii istisnalar kaideyi bozmaz.......
     
  10. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  11. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    kahve ve şekeri 1 tatlı kaşığı kadar suyla yaklaşık 3 dk. iyice karıştır, koyu kıvamlı olması gerekiyor suyunu göz kararı ayarla.
    ıyice çırptığın kahveye kaynattığın su ayda sütü ekleyip dairesel hareketlrele iyice karıştır.
    Ben sürekli böyle yaparım ve muhteşem lezletli olur.
    Daha dün akşam koca bir kupa yaptım, ben az şekerli ve sütlü severim orjinal süt ama süt tozu değil.
    Bu arada nescafe bir markadır çeşit değil, nescafe yerine hazır kahve yada instant kahve diyebiliriz.
     
  12. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  13. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.490
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    canım o sütü köpürtmek için özel bi makine var...bizim işyerinde var espresso makinesi aynı zamanda capucinoda yapabiliyosun...fincana yarım bardak süt koyuyosun...makinenin sıcak buhar fışkırtan bi ucu var fincanın içine sokuyosun hem süt ısınıyo hemde bardaktan taşana kadar köpük oluyo...sonra içine nescafeyi atıyosun ohhh kremalı kahve gibi oluyo...
     
  14. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  15. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Bır bardaĞa ıstedıĞın kadar kahve ve Şeker koy sonra Çok az damla damla su damlat ama krem kvamında olsun sonra onu ıyıce karıŞtır kaŞıkla bırkaÇ dk sona kahvenın rengı aÇılmaya baŞlıcak ve sÜtlÜ nescaferengını alcak sona ıstedıĞın kadar su yada sÜt koy
    ama ben sÜtle tavsıye ederım aynı cappıcuno gıbı oluyo
     
  16. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  17. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    benim anlatmak istediğimde buydun işte , öyle makineye falan gerek yok.
    ve kesinlikle sütle daha muhteşem oluyori cappucino dan farksız , hatta biz aramızda çakma cappucino diyoruz.:1rolleyes:
    bir arkadaşım sayıca fazla kahve yapılacaksa eğer bolca kahve ve şekeri bir kapta mikserle çırpıp fincanlara paylaştırdığını söylemişti.
     
  18. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : kajmer
  19. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    kendime kahve yapmıştım da konunuz aklıma geldi resim ekliyeyim dedim..
     

    Ekli Dosyalar:

    • $kahve.jpg
      $kahve.jpg
      Dosya Boyutu:
      10,1 KB
      Görüntüleme:
      249
    • $kahve1.jpg
      $kahve1.jpg
      Dosya Boyutu:
      11,1 KB
      Görüntüleme:
      327
    Son düzenleme: 18 Temmuz 2009