Nevzine (kayseri tatlısı)-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Libyana tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Margarini eritip hamur kabina alin. Ceviz, tahin ve yogurdu ilave edip karistirin. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kivamli bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Yuvarlak bir kalibi yaglayip hamuru elinizle bastirarak yayin. Baklava dilimi seklinde kesin. �nceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda �zeri kizarincaya kadar pisirin.
    Tozsekerle suyu kaynatip serbeti hazirlayin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alin. Tatliyi firindan �ikarip �zerine ilik serbeti gezdirerek d�k�n. Serbetini �ekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soguk olarak servis yapin.
    Afiyet olsun...
  2. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]
    Son düzenleme: 13 Mayıs 2009
  4. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Libyana nevzineyi gecenlerde yapmistim.
    Tek kelimeyle harika.Esimde bende bayildik.
    Hatta esimin Sri Lanka'li bir tanidigi var,
    ona da vermis,cocuk bayilmis.
    Gelip ertesi günü ondan yine varmi diye
    sormus.Cok tesekkürler bu güzel tarif icin.
    Ara sira yapicam bu tatliyi,cünkü
    cokta basit yapmasi.
  6. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Fotograf cekmedın mı bacım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
    Bız de bayılıyoruz harıka..Hem de besleyıcı...Mısafırlerımıze ıkram edıyoruz aynı sekılde cok sevıyorlar canım...
    Herkese tavsıye edıyorum
  8. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. eldeniz

    eldeniz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    701
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hiç bilmediğim bir tatlı,tarifi aldım,ilk fırsatta deneyeceğim,teşekkürler...
  10. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
  12. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]

    [​IMG]
    Son düzenleme: 13 Mayıs 2009
  14. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Nevzine:
    farklı bir şekilde denedim :
    bu sefer pekmez de kattım şurubuna harika oldu.
    sizlere de denemenizi tavsiye ediyorum
    hem basit hem leziz;başta çok çekici ve albenili görünmüyorsa da yaptıktan ve tadına baktıktan sonra fikriniz değişiyor.
    tahinin girdiği hangi şey kötü ki :KK66:
    Akşam çaylarında benden istenen tatlıların başında geliyor artık
  16. 4 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. smeagol

    smeagol SNAKEEYES :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    2.831
    Beğenileri:
    215
    Ödül Puanları:
    63
    Ellerine sağlık Libicim,yalnız resimde tatlıların üstüne beyaz bir şey dökmüşsün,o ne?..Merak ettim..:)
  18. 6 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.295
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    sanırım tahin cnm
    bu arada ben de deneyeceğim bunu mutlaka:)eline sağlık bacım