niğde tava

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve denizkxixzxixl tarafından 11 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    11 Haziran 2009
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  1. denizkxixzxixl

    denizkxixzxixl o bir bücür cadı Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.956
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    niğde tavayı bilen var mı? şöyle bol etli bol sebzeli nefis olur ağzım sulandı valla...
     
  2. 20 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  3. nanelimon51

    nanelimon51 TEK DİL, TEK BAYRAK Pro Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    366
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    Hemşerim bilmem tarifi buldu mu ama ben bu topiği şimdi dolaşıyorum eğer bulamadıysan ben dilim döndüğünce anlatırım:KK34::KK34::KK34:
     
  4. 21 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  5. aynulhayatt

    aynulhayatt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    çok lezzetli bulduğum bi yemektir yanına pirinç pilavı yanına da ayran ohh (=
     
  6. 21 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  7. Tomurcuk64

    Tomurcuk64 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    108
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    canım ya şu yemeğin tarifini verecek niğdeli bir arkadaş yokmu?meraktan öldüm ben :KK1:
     
  8. 21 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  9. derya_51

    derya_51 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    hehehe ben niğdeliyim ama hiç öyle bir tarif duymadım :p
     
  10. 21 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  11. derya_51

    derya_51 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Malzemeler:

    1 kg kuzu yada koyun eti
    1 kg patlıcan
    250 gr sivri biber
    yarım kg domates
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 baş sarımsak

    Yapılışı:

    Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz..öncelikle biber patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz ...tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz ..etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün

    250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ..(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)

    Afiyet olsun...
     
  12. 22 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  13. Tomurcuk64

    Tomurcuk64 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    108
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    aman Allah'ım süper bir yemek , canım tarif için çook teşekkürler ya, keşke şimdi yaz ayında olsaydıkda şöyle patlıcanlar ve domatesler bahçe olsaydı.Kışında tatları yokki,tekrar teşekkürler hem konu sahibi arkadaşa hemde size
     
  14. 22 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  15. derya_51

    derya_51 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    rica ederim :) yapalım yiyelim :KK70:
     
  16. 23 Ocak 2012
    Konu Sahibi : denizkxixzxixl
  17. nanelimon51

    nanelimon51 TEK DİL, TEK BAYRAK Pro Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    366
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    Derya cım günaydın yalnız bu verdiğin tarif Niğde tava değil başka bir yemek olmalı.
    Bir de ben vereyim tarifi ayrıca yemeğin hikayesi,

    Niğde de birkaç komşu esnaf birleşip öğlen yemeğinde yaparlar yerler.(erkeklerin yaptıklarının daha lezzetli olduğuna şahidim ben ne kadar özenirsem özeneyim eşimin yaptığı daha lezzetli oluyor)

    MALZEMELER.

    1 Kilo kuşbaşı orta yağlı koyun eti

    yaklaşık 1 kilo domates

    yaklaşık yarım kilo sivri biber acılı olursa iyi oluyor,

    bol sarımsak yaklaşık 4 baş

    tuz.


    Kuşbaşı etler fırın tepsisinin en altına dizilir,üstüne ayıklanıp doğranmış sivri biber dizilir, soyulmuş sarımsaklar dizilir son olarak kabuğu soyulmuş domateslerle tepsinin tamamı kapatılır üstüne de tuzu serpilir.

    İsterseniz güveçtede yapabilirsiniz aynı sırayla dizin üstünü folyoyla kapatın,

    Ekmek fırınında pişirtebilirseniz harika olur. Eğer acısı biraz fazlaysa yanına cacık veya ayranla nefis oluyor.

    Afiyet olsun:KK42::KK42::KK42: