Nişastalı revani

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 21 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    21 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yumurtalar şeker ve vanilya şekeri ile birlikte iyice çırpılır.(Yumurta sarılarını şekerle birlikte ayrı, beyazları ayrı çırpılırsa daha iyi sonuç alınabilir.) Buna eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave ederek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış hamur, içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülüp orta ısıdaki fırında pişmeye bırakılır.
    Revani pişerken şurubu yapmak için su,şeker ve limon suyu bir tencereye konup, ateşe oturtulur. Şurup kaynamaya başlayınca 10 dakika kendi halinde kaynamaya bırakılır. Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine kaynar şurup dökülür. Soğuduktan sonra kesilir ve servis yapılır.
    afyet olsun...........
     
  2. 13 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. ozrengin

    ozrengin Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim Üye

    Katılım:
    6 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    21.168
    Beğenildi:
    7.412
    Ödül Puanları:
    238
    irmik konulmuyor mu ?
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2010