Nohut ve fasulye pişirmenin Püf noktası

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kedicik81 tarafından 26 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    26 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  1. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.692
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    arkadaşlar bir sorum olacak nohut veya fasulye pşirirken genelde kabukları soyuluyor ve cok kotu bır hal alıyor sızdede oluyormu bu sız nasıl pısırıyorsunuz bunu engellemek ıcın ne yapmalıyım sımdıden tesekkurler
     
  2. 27 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  3. ARKADAXSXXSXXSX

    ARKADAXSXXSXXSX kocasının bebeği Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    682
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    cnım benimde öyle oluyordu salçasını ve soğanı fasulyenin içine koyduktan sonra kısık ateşte kaynatmamak gerekiyomuş annem söylemişti ben denedim olmuyor artık senede dene istersen fayda görürüsün sevgiler
     
  4. 27 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  5. filizim

    filizim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.713
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    Ben nohutu bir gece önceden ıslatıyorum canım.Sonrada ertersi gün düdüklüde pişiriyorum direk haşlamadan.Kuru fasulyeyide aynı şekilde ıslar pişiririm.Haşladığın zaman kabukları soyuluyo zaten bi de pişiriyosun onu e hali kalmıyo yani:))
     
  6. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  7. gelincik71

    gelincik71 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canim bende nohutu fasulyeyi aksamdan isliyorum hata nohotun icine biraz tuz
    koyuyorum daha güzel oluyor sonra haslamadan düdüklüde pisiryorum cok güzel oluyor
    kolay gelsin canim.
     
  8. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  9. smeagol

    smeagol SNAKEEYES :) Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.022
    Beğenileri:
    454
    Ödül Puanları:
    83
    Akşamdan ıslıyorum ve ertesi gün düdüklü de pişiriyorum.Hiç soyulduğunu görmedim.Enfes oluyor..:-)
     
  10. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  11. BenOyku

    BenOyku Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.022
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    akşamdan ıslarım ben de
    sonra bol suyla birkaç kez yıkarım,yıkarken hafif ovarım üstteki zarları ayrılır bu şekilde
     
  12. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  13. Sibel80

    Sibel80 Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    993
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    kızlar düdüklüde pişiriyorum diyince atladım.benim düdüklüde yaptığım yemek iyi olmuyor.suyu ayrı tanesi ayrı gibi.yanı kıvamlı bir yemek olmuyor.düdüklüm şu kapağı yamuk olanlardan sizler nasıl yapıyorsunuz kaç dakika pişiriyorsunuz
     
  14. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  15. filizim

    filizim Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.713
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    sibelcim düdüklüde pişirirken suyunu çok fazla koyuyorsundur.Buna dikkat et birde 20 dk pişiriyosan zamanı uzat.ok?
     
  16. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  17. kedicik81

    kedicik81 işte yanlızlık ben buyum Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.692
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    bende aslında sızler gıbı bırgece onceden ıslatıyorum daha sonra pişiriyorum fakat soyulma oluyo neden anlamıs degılım
     
  18. 14 Ekim 2008
    Konu Sahibi : kedicik81
  19. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Ya benim yaptığım nerdeyse bütün yemeklerin suyu ayrı tanesi ayrı oluyor, birbiri ile özdeşmiyor. Bendemi suyunu fazla koyuyorum acaba. Az koyduğumda sürekli su eklemem gerekiyor ve sonradan eklenen su banim içimi rahatlatmıyor, pişmiş aşa su katmak gibi bişey oluyor.Tutturamıyorum su ayarını. 1,5 yıldır evliyim ama artık öğrenmem gerekti değilmi, eşim bile benden güzel yemek yapıyor.
     
Benzer Konular: Nohut fasulye
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları buzluğa atılan nohut/kurufasulye kaç dk haşlanır? (lütfen cevap) 5 Ekim 2012
Mutfak Püf Noktaları nohut ve fasulye haşlarken yardım 10 Aralık 2011
Mutfak Püf Noktaları nohut yada fasulye haslarken kabukları yardımm 2 Aralık 2011
Mutfak Püf Noktaları Nohut Ve Fasülye Pişirmenin Püf Noktaları 3 Mart 2009
Mutfak Püf Noktaları Nohutu çok haşlamışım :( 30 Eylül 2013