Nohutlu Etli Pilav (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Libyana tarafından 22 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Türk mutfağının vazgeçilmezi;adeta klasiğidir diyebiliriz nohutlu etli pilav için..
    Bana göre sofranın baş tacı ..
    Çok seviyorum bu pilavı..



    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    1 adet bütün piliç
    3 su bardağı tavuk suyu
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1.5 su bardağı haşlanmış nohut
    yeterince tuz
    (Ben biraz kavurma da ekledim)

    Akşamdan ıslattığım nohutu süzüp,üzerini dört parmak geçecek su ile haşladım.Süzdüm ve kabuklarını temizledim.
    (LİBYANA:ben konserve nohut kullandım:KK66:
    Yıkayıp,derisini ocakta tütsülediğim bütün piliçi üzerini 2-3 parmak geçecek su ile düdüklü tencerede haşladım.Soğuttum ve derisini soyup,kemiklerinden ayırıp,orta irilikte parçalara ayırdım.
    Bir çorba kaşığı tereyağı ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip,kızdırdım.Süzdürdüğüm pirinç ve iki tatlı kaşığı tuz ilave edip kavurdum.
    Kavurduğum pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ekledim.Önce açık ateşte kaynayıp,göz göz olunca,haşlanmış parçalanmış tavuktan bir kase ayırıp,kalan tavuğun hepsini ve haşlanmış nohutları ilave edip orta kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.
    3 çorba kaşığı tereyağını eritip,kızdırıp pişen pilavın üzerine gezdirip karıştırdım.Üzerine iki kat kağıt havlu serip,kapağını kapattım.10-15dk.dinlendirdim.Kek kalıbına çok bastırıp ezmeden yerleştirip,servis tabağına ters çevirdim.Orta kısmına ayırdığım bir kase tavuğu ilave ettim.Sıcak sıcak sevis yaptım.
    Afiyet olsun,
    (yapım aşamaları meltemmutfakta.dan alıntıdır tşk.)
     
  2. 22 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]


    Not:Ben pilav suyuna 3 damla limon ve bir kesme şeker eklerim her zaman..Anneciğimden öğrendiğim bir püf noktadır:)
    Enfes oluyor..
     
    Son düzenleme: 12 Eylül 2009
  4. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    oh oh ramazan geldi artik doktururuz hergun
    devamli yedigimiz bi yemek senin elinden olunca daha bi istah acici gozukuyo
    ellerine saglik canim
     
  6. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok teşekkür ederim.:kedi::kedi:
    Evet hepimizin bildiği;klasik ama vazgelçilmez bir yemek.
    Ramazan da iftara fikir olsun maksadı ile paylaştım..
    Sağol canım
     
  8. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. egzantirig

    egzantirig Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    108
    ooh süpermiş kaydirigubbakcemile3
     
  10. 23 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. asksinsencansinsen

    asksinsencansinsen EVLIYIM MUTLUYUM Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ellrine eegine saglik kesin lezziz olmustur,,,anneannecigimde cok yaparcokacimcoook
    zaten aciktim...annem sagtolsun makarna yapmis onla yetinecegimsırnaşık şey
     
  12. 25 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok teşekkürler.
    Bu anneannelermizin babaannelerimizin ellerindeki lezzet hiçbirimizde yok sanırımmŞeniz
     
  14. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    harika görunuyorrr
     
  16. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    çok severim böyle pilavı çok güzel görünüyorrr
     
  18. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    opuyorumnanaktan

    Şuan tokum elhamdulillah ama aç olduğum vakit iki tabak rahat yerim zannımca:kedi: