Nohutlu Gürcü Çorbası/Artvin

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Akşamdan nohutu ıslatıp pişirin.Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat

    1 Su bardağı nohut
    6-8 Su bardağı tavuk suyu
    1 Kahve fincanı pirinç
    1 Adet orta boy soğan
    1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
    Yarım çay kaşığı safran
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Terbiyesi için :
    1 Adet yumurta sarısı
    Yarım limon suyu

    Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
    Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    Nohutları ilave edin.
    Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
    Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
    Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
    (Alıntı)
     
  2. 24 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. hatice15

    hatice15 Karamel Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2010
    Mesajlar:
    219
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hmm ilk defa görüyorum böyle bir çorba ama güzel görünüyor eminim lezzetlidir ellerinize sağlık