Nohutlu Gürcü Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
    Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
    Suyunu süzüp bekletin.
    Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
    Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    Nohutları ilave edin.
    Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
    Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
    Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.